Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Γερμανία… ενοχλημένη! “Κι εμείς βοηθάμε την Ελλάδα”!

Γερμανία
Φωτογραφία από Twitter / @RegSprecher

Μια μικρή… ενόχληση “έβγαλε” η Γερανία και συγκεκριμένα ο Στέφεν Ζάιμπερτ, μετά τις δηλώσεις στήριξης του Ντόναλντ Τραμπ για την Ελλάδα.

«Κι εμείς στηρίζουμε, από κοινού με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, την Ελλάδα». Αυτό δήλωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ. Ο Ζάιμπερτ κλήθηκε να σχολιάσει χθεσινή δήλωση του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Δήλωση που ανέφερε πως στηρίζει τους Έλληνες στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους. Η Γερμανία, λοιπόν, θέλει την… αναγνώρισή της!

Σε ό,τι αφορά πάντως ειδικά το χρέος, ο κ. Ζάιμπερτ επισήμανε ότι δεν γνωρίζει ολόκληρη τη δήλωση του Αμερικανού Προέδρου, ανέφερε ωστόσο ότι ο ίδιος έχει επανειλημμένα τονίσει τη θέση που έχει η κυβέρνηση στη Γερμανία, η οποία, όπως είπε, αποτελεί και θέση του Eurogroup και δεν υπάρχει κάτι νεότερο.

Τι λέει η Γερμανία για τα F16

Ερωτηθείς σχετικά με τη συμφωνία ελληνικής και αμερικανικής πλευράς για την αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών F-16, ο κ. Ζάιμπερτ διευκρίνισε ότι η Γερμανία ως κυβέρνηση δεμν έχει βεβαίως τίποτα να σχολιάσει σε ό,τι αφορά το πώς η ελληνική κυβέρνηση λαμβάνει τις αποφάσεις της στον τομέα της αμυντικής πολιτικής.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις