Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Γερμανία για διοξίνες: “Οι ζωοτροφές δεν πέρασαν τα σύνορα – Για τα αβγά δεν είμαστε σίγουροι”

Οι γερμανικές αρχές προειδοποίησαν τους Γερμανούς καταναλωτές να βρίσκονται σε επαγρύπνηση μετά την αποκάλυψη για την κυκλοφορία στην αγορά αυγών που μπορεί να προήλθαν από πουλερικά που είχαν τραφεί με μολυσμένες με διοξίνη ζωοτροφές.

Οι αρχές τονίζουν ότι τα πιθανώς μολυσμένα αυγά πωλήθηκαν πριν τις 23 Δεκεμβρίου ενώ οι επίμαχες ζωοτροφές δεν παραδόθηκαν στο εξωτερικό.

Περισσότερα από 1.000 εκτροφεία πουλερικών και χοίρων, που βρίσκονται τα περισσότερα στη βόρεια Γερμανία, χρειάσθηκε να διακόψουν τις παραδόσεις τους μετά τον εντοπισμό διοξίνης, αρχικά στα αυγά.

Πιθανή πηγή της μόλυνσης είναι περίπου 3.000 τόνοι μολυσμένων λιπών που προέρχονταν από την επιχείρηση Harles & Jentzsch, που είναι εγκατεστημένη στο Ίτερσεν στη βόρεια Γερμανία, αναφέρει το υπουργείο Γεωργίας σε επιστολή που απηύθυνε στην κοινοβουλευτική επιτροπή που είναι αρμόδια για τα θέματα αυτά.

«Δεν υπήρξε παράδοση λιπών διατροφής σε άλλες χώρες της ΕΕ», προσθέτει το υπουργείο στην επιστολή.

Το σκάνδαλο της διοξίνης ξέσπασε στη Γερμανία στην αρχή της εβδομάδας, επιφέροντας τη θανάτωση 8.000 πουλερικών. Χθες αξιωματούχοι είχαν κάνει λόγο για μόνον 527 τόνους μολυσμένων ζωοτροφών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέο διατροφικό σκάνδαλο στην Ευρώπη – Ζωοτροφές και αυγά με διοξίνες

Τι είπε στο Newsit ο Πρόεδρος του ΕΦΕΤ για τις διοξίνες σε αβγά και ζωοτροφές – Δεν είναι ακόμα σίγουροι οι Γερμανοί αν έχουν γίνει εξαγωγές!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε