Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Γερμανία: Πόλεμος κυβέρνησης – Siemens για τουρμπίνες που βρέθηκαν στην Κριμαία παρά το εμπάργκο

Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters

Κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ της γερμανικής κυβέρνησης και της Siemens, για δύο τουρμπίνες που κατασκεύασε η τελευταία και οι οποίες κατέληξαν στην Κριμαία. Το Βερολίνο ζήτησε να δοθούν γρήγορα διευκρινίσεις, καθώς πρόκειται για μια περιοχή στην οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επιβάλει εμπάργκο όσον αφορά την ενεργειακή τεχνολογία. 

“Πρόκειται για μια υπόθεση την οποία η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά. Κατ’ αρχήν, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τι συνέβη όσο το δυνατόν συντομότερα και όσο πιο λεπτομερώς γίνεται και αυτό επαφίεται κυρίως στην εταιρεία Siemens”, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

“Επισημαίνω ότι εναπόκειται στις εταιρείες να ελέγχουν” αν η επιχειρηματική δράση τους παραβιάζει κάποιο καθεστώς κυρώσεων, συνέχισε. Ο εκπρόσωπος πάντως χαρακτήρισε “ασυνήθιστη” την υπόθεση, σχολιάζοντας ότι ο χρόνος θα δείξει ποιες θα είναι οι συνέπειες.

Η ίδια η Siemens έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη εναντίον μιας ρωσικής κρατικής εταιρείας που αγόρασε τους αεροστροβίλους αλλά και εναντίον της δικής της κοινοπραξίας που εδρεύει στην Αγία Πετρούπολη. Η κοινοπραξία Siemens Gas Turbine Technologies LLC, στην οποία η Siemens έχει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών, κατασκεύασε τις τουρμπίνες για να χρησιμοποιηθούν σε ένα έργο στη Ρωσία. 

Πηγή: ΑΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε