Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Γερμανία σε Τραμπ: “Μίλα με Πούτιν αλλά μην ξεχάσεις…”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Η Γερμανία υποστηρίζει τον διάλογο ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Ρωσία, όμως ο Ντόναλντ Τραμπ πρέπει να μην αγνοήσει τις ρωσικές ενέργειες στην Κριμαία και το Χαλέπι, όταν καθίσει για να συζητήσει με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε σήμερα η γερμανίδα υπουργός Άμυνας.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μιλώντας σε εκδήλωση στο Βερολίνο, δήλωσε επίσης πως το ΝΑΤΟ θα είναι «νεκρό» αν οποιοδήποτε από τα μέλη του αρνηθεί να προστρέξει για να υπερασπιστεί ένα άλλο που δέχεται επίθεση.

Ο Τραμπ είχε εγκωμιάσει επανειλημμένα τον Πούτιν στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του και είχε αμφισβητήσει ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να υπερασπίζονται συμμάχους του ΝΑΤΟ που δεν επωμίζονται οι ίδιοι το μερίδιο που τους αναλογεί από το οικονομικό κόστος της συμμαχίας.

«Είναι καλό πράγμα όταν ο νέος αμερικανός πρόεδρος επιδιώκει αμέσως διάλογο με τον ρώσο πρόεδρο. Είναι καλό και έχει την πλήρη υποστήριξή μας», δήλωσε η φον ντερ Λάιεν, μέλος της συντηρητικής Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ.

«Αυτό που δεν μπορεί να συμβεί είναι να ξεχάσει — να ξεχάσει την προσάρτηση της Κριμαίας, να ξεχάσει τον υβριδικό πόλεμο στην Ουκανία που συνεχίζεται, να ξεχάσει τον βομβαρδισμό του Χαλεπιού», πρόσθεσε η γερμανίδα υπουργός.

Η φον ντερ Λάιεν παραδέχθηκε πως η νίκη του Τραμπ σημαίνει πως η Γερμανία και η Ευρώπη είναι πιθανο να χρειαστεί να αναλάβουν περισσότερη ευθύνη για την άμυνά τους.

Πρόσθεσε όμως πως η γερμανική κυβέρνηση εξακολουθεί να προσπαθεί να απαντήσει στην ερώτηση τι σημαίνει η προεδρία Τραμπ, λέγοντας πως “δεν ξέρουμε σχεδόν τίποτα”.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε