Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Γερμανία: Στο 1,7% μειώθηκε ο πληθωρισμός

Γερμανία: Στο 1,7% μειώθηκε ο πληθωρισμός

Ο πληθωρισμός στη Γερμανία μειώθηκε τον μήνα που ολοκληρώνεται, καθώς οι εταιρίες λιανικής μείωσαν τις τιμές τους μετά τα Χριστούγεννα στο πλαίσιο των χειμερινών εκπτώσεων και το ευρώ ενισχύθηκε.

Η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία της Γερμανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι ο πληθωρισμός μειώθηκε σε 1,7% τον Ιανουάριο, κάτω δηλαδή από το ποσοστό που ορίζει η ΕΚΤ για τα κράτη μέλη της ευρωζώνης, το 2%.

Ο ετήσιος ρυθμός ανόδου των τιμών καταναλωτή βρίσκεται πλέον στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2012, παρά την αύξηση στις τιμές της ενέργειας. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το κόστος ζωής μειώθηκε αφού η κυβέρνηση αποφάσισε να καταργήσει, από 1ης Ιανουαρίου, ένα τέλος 10 ευρώ που καταβαλλόταν για κάθε πρώτη επίσκεψη σε ιατρούς και οδοντιάτρους ανά οικονομική τρίμηνο.

Το 2012 ο πληθωρισμός υπερέβη σε πολλές περιπτώσεις το 2% σε μηναία βάση, κάτι που αποδόθηκε στην διαφορά απόδοσης της γερμανικής οικονομίας σε σύγκριση με τα άλλα κράτη στην ευρωζώνη και των μισθολογικών αυξήσεων που συμφωνήθηκαν. Το συνδικάτο IG Metall πέτυχε πέρυσι τις υψηλότερες αυξήσεις της 20ετίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε