Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Γερμανικές εκλογές – Μέρκελ: Ελπίζαμε σε καλύτερο αποτέλεσμα [pics, vid]

Γερμανικές εκλογές – Μέρκελ: Ελπίζαμε σε καλύτερο αποτέλεσμα [pics, vid]
Φωτογραφία Reuters

Το Χριστιανοδημοκρατικό μπλοκ της Άγκελα Μέρκελ αναδεικνύεται καθαρά πρώτη δύναμη στις γερμανικές εκλογές, σύμφωνα με τα exit polls.

Ωστόσο, στις φετινές γερμανικές εκλογές, η Μέρκελ εμφανίστηκε αποδυναμωμένη. Έχασε σχεδόν εννέα μονάδες σε σχέση με τις κάλπες του 2013, όταν είχε αναδειχτεί πρώτη δύναμη με 41,5%.

Οι πρώτες δηλώσεις της Μέρκελ

Στις πρώτες δηλώσεις της, μετά τα exit polls για τις γερμανικές εκλογές, η Άγκελα Μέρκελ, αναφέρθηκε στις απώλειες και εξέφρασε τον προβληματισμό της για την είσοδο του ακροδεξιού AfD στη Βουλή.

“Δεν χρειάζεται να πει κανείς πολλά. Ελπίζαμε σε καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά δεν επιτρέπεται να ξεχνάμε ότι είχαμε μια δύσκολη περίοδο την προηγούμενη τετραετία. Έχουμε παραμείνει το ισχυρότερο κόμμα. Έχουμε την εντολή να σχηματίσουμε κυβέρνηση και χωρίς εμάς δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση”, είπε η Μέρκελ.

Και συνέχισε: “Για αυτό θέλω κατ’ αρχήν να ευχαριστήσω τους ψηφοφόρους που μας εμπιστεύθηκαν, όλους τους βοηθούς και την Νεολαία του κόμματος. Συνεργαστήκαμε πολύ καλά.

Θέλω να προσθέσω ότι μετά από 12 χρόνια διακυβέρνησης, είναι επιτυχία ότι παραμένουμε πρώτη δύναμη. Το πρόβλημα είναι ότι το Afd μπαίνει στη Βουλή. Θα πρέπει να γίνει μια βαθιά ανάλυση, για να ξανακερδίσουμε τους ψηφοφόρους”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις