Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Γερμανική καγκελαρία: “Καμία απόφαση για την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής”

Γερμανική καγκελαρία: “Καμία απόφαση για την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής”

Οι ευρωπαίοι ηγέτες δεν θα λάβουν κάποια απόφαση σχετικά με την Ελλάδα κατά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ που θα διεξαχθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ.

“Θα πρέπει να πάει η τρόικα στην Αθήνα. Θα πρέπει να δουν σε ποιο σημείο βρίσκεται το πρόγραμμα και στη συνέχεια να ενημερώσουν το Eurogroup και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Στη συνέχεια θα μιλήσουμε για το πώς θα πρέπει να συνεχιστεί το πρόγραμμα”, δήλωσε ο Ζάιμπερτ σε τακτική συνέντευξη Τύπου του εκπροσώπου της κυβέρνησης.

“Πιστεύω ότι όλοι οι ευρωπαίοι εταίροι μας θα μείνουν προσηλωμένοι σε αυτήν τη διαδικασία. Επομένως μην αναμένετε κάποια απόφαση για την Ελλάδα κατά το ευρωπαϊκό συμβούλιο”, πρόσθεσε.

Παράλληλα εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, διευκρίνισε ότι η αποστολή της τρόικας έχει καθυστερήσει λόγω των προβλημάτων υγείας του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του υπουργού Οικονομικών Βασίλη Ράπανου.

“Η επίσκεψη της τρόικας καθυστέρησε λόγω έλλειψης συνομιλητών”, δήλωσε ο Μάρτιν Κότχαους. “Αυτό είναι λυπηρό, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα”, πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ούτε Αβραμόπουλος, ούτε Βενιζέλος, ούτε Κουβέλης – Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Σύνοδο Κορυφής

ΚΟΜΙΣΙΟΝ: Από τη μια εύχονται περαστικά και από την άλλη ετοιμάζονται να μας αρρωστήσουν

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε