Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Γερμανοί και Γάλλοι εκπαιδευτικοί στο πλευρό των Ελλήνων συναδέλφων τους

Γερμανοί και Γάλλοι εκπαιδευτικοί στο πλευρό των Ελλήνων συναδέλφων τους

Γερμανοί και Γάλλοι εκπαιδευτικοί δηλώνουν τη συμπαράστασή τους στους Έλληνες συναδέλφους τους με αφορμή την πρόσφατη απεργία της 18ης Οκτωβρίου.

Η ΟΛΜΕ έδωσε στη δημοσιότητα τα ψηφίσματα που έστειλαν η GEW (Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων της Γερμανίας) και η SNES-FSU (Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γαλλίας).

Οι Γερμανοί εκπαιδευτικοί επισημαίνουν στο ψήφισμά τους μεταξύ άλλων: «η GEW είναι ενάντια στην πολιτική λιτότητας της γερμανικής κυβέρνησης, η οποία οδηγεί στην οικονομική ύφεση, την ανεργία και τη φτώχεια στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Επίσης η GEW αντιτίθεται στο δημοσιονομικό πρόγραμμα, διότι αυτό συνεπάγεται μικρότερη χρηματοδότηση για τις δημόσιες υπηρεσίες στην Ευρώπη συνολικά, με όλες τις αρνητικές επιπτώσεις που έχουν βιώσει οι πολίτες τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα».

Στο ψήφισμα της SNES-FSU (Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Εκπαίδευσης Γαλλίας) επισημαίνεται μεταξύ άλλων: «οι αγώνες σας, που εκφράζουν και πάλι την ισχυρή αντίσταση του ελληνικού λαού στα μέτρα λιτότητας, διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην οργάνωση κοινών κινητοποιήσεων σε όλη την Ευρώπη. Ελπίζουμε ότι θα οδηγήσουν σε πιο φωτεινές μέρες για όλους εσάς στην Ελλάδα. Σε μια εποχή που μπορούμε να παρατηρήσουμε παρόμοιες πολιτικές να εφαρμόζονται σε ορισμένες άλλες χώρες, όπως η Πορτογαλία και η Ισπανία και η Ιταλία, οδηγώντας σε καταστροφικές οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες για το επάγγελμα του εκπαιδευτικού, το διοικητικό προσωπικό και τους μαθητές, εμείς πιστεύουμε, ακριβώς όπως κι εσείς, ότι οι αγώνες πρέπει να συνεχιστούν παρά τις δυσκολίες που προκύπτουν. Όλοι μαζί για μια άλλη Ευρώπη!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ιταλία: Οι καθηγητές διαδηλώνουν κατά της αύξησης των ωρών διδασκαλίας

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε