Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Για 3η θητεία πάει ο Ερντογάν

Oι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν στη χώρα στις 12 Ιουνίου, και σύμφωνα με δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται σήμερα στην εφημερίδα Σαμπάχ ο Ερντογάν δεν θα δυσκολευθεί.

Η δημοσκόπηση, η οποία έγινε από τις 3 ως τις 5 Απριλίου από την εταιρεία δημοσκοπήσεων Metropoll, δείχνει το AKP να κερδίζει τις εκλογές με ποσοστό μεταξύ του 47 και του 50% των ψήφων, το οποίο είναι λίγο υψηλότερο από το 46,6% που είχε πάρει στις εκλογές του 2007.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης αυτής δείχνουν το AKP να καταφέρνει μια πιο σημαντική νίκη από αυτήν που δείχνει άλλη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Konsensus, τα αποτελέσματά της δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα Χαμπέρτουρκ, σύμφωνα με την οποία το κυβερνών κόμμα κερδίζει τις εκλογές αλλά με ποσοστό 46,4%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Metropoll, η οποία έγινε σε δείγμα 1,517 ψηφοφόρων σε 31 επαρχίες, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) θα λάβει ποσοστό 27 με 30% των ψήφων στις εκλογές του Ιουνίου, ενώ το Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης (MHP) ποσοστό 12-14%.

Βάσει της ίδιας δημοσκόπησης, το κύριο φιλοκουρδικό Κόμμα για την Ειρήνη και τη Δημοκρατία (BDP) αναμένεται να λάβει ποσοστό 5,4% των ψήφων, δηλαδή πολύ χαμηλότερο από το 10% που χρειάζεται ένα κόμμα για να μπει στο κοινοβούλιο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε