Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Για “εκβιασμό των δημοκρατιών” κατηγορούν οι Πράσινοι τους Χριστιανοκοινωνιστές στο θέμα της Ελλάδας

Για “εκβιασμό των δημοκρατιών” κατηγορούν οι Πράσινοι τους Χριστιανοκοινωνιστές στο θέμα της Ελλάδας

“Μπορεί στην Βαυαρία ο εκβιαστικός ελιγμός να θεωρείται καλό πράγμα, αλλά δεν είναι σωστό” δήλωσε ο επικεφαλής της Κ.Ο. των Γερμανών Πρασίνων μιλώντας για τη δήλωση του γγ της CSU σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ο γ.γ των Χριστιανοκοινωνιστών Αλεξάντερ Ντόμπριντ είχε μιλήσει για διακοπή της χρηματοδότησης της Ελλάδας, εάν τις εκλογές κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο επικεφαλής της Κ.Ο. των Γερμανών Πρασίνων Γιούργκεν Τριτίν κατηγόρησε τους Χριστιανοκοινωνιστές για “εκβιασμό των δημοκρατιών” λέγοντας πως “μπορεί στην Βαυαρία ο εκβιαστικός ελιγμός να θεωρείται καλό πράγμα, αλλά δεν είναι σωστό”.

Ο κ. Τριτίν, ο οποίος συναντήθηκε την περασμένη Τρίτη με τον Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο πρόσθεσε ότι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει καλά τις νομικές υποχρεώσεις της Ελλάδας απέναντι στους Ευρωπαίους εταίρους. Σημείωσε δε ότι, εάν ο κ. Τσίπρας κερδίσει τις εκλογές, θα γίνει επαναδιαπραγμάτευση.

Στην γραμμή του κ. Ντόμπριντ κινήθηκε ωστόσο και πάλι ο χριστιανοκοινωνιστής υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ, ο οποίος δήλωσε: «Αν κάποιος δεν είναι πρόθυμος να πληρώσει και να κάνει μεταρρυθμίσεις, γιατί θα πρέπει οι Γερμανοί να δίνουν συνέχεια χρήματα; Αυτό είναι παράλογο», για να καταλήξει λέγοντας ότι «η Ελλάδα διαθέτει πάντα και την επιλογή της εξόδου».

Διαβάστε

“Πάγο” από τη Γερμανία στον Τσίπρα: “Χωρίς μνημόνιο δεν θα πάρετε φράγκο” – Όλο το παρασκήνιο των συναντήσεων και ο ρόλος του γάλλου προέδρου

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε