Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Για… κλάματα και η Ιταλία – Χωρίς λεωφορεία γιατί δεν έχουν λεφτά για καύσιμα

Για… κλάματα και η Ιταλία – Χωρίς λεωφορεία γιατί δεν έχουν λεφτά για καύσιμα

Ακινητοποιημένα είναι τα λεωφορεία στη Νάπολη, αφού λόγω χρεών της εταιρείας συγκοινωνιών του δήμου δεν ανεφοδιάζονται με φυσικό αέριο.
 

Σχεδόν όλα τα λεωφορεία της Νάπολης παρέμειναν ακινητοποιημένα στα αμαξοστάσια και δεν έγιναν σήμερα παρά ελάχιστα δρομολόγια, λόγω των συσσωρευμένων χρεών προς τις εταιρίες που προμηθεύουν φυσικό αέριο.

Οι πολίτες ειδοποιήθηκαν από την εταιρία αστικών συγκοινωνιών μέσω του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Facebook και με σύντομη ανακοίνωση στις ηλεκτρονικές ταμπέλες που έχουν τοποθετηθεί σε διάφορες στάσεις.

«Από τα εξακόσια λεωφορεία που κυκλοφορούσαν μέχρι το 2009, σήμερα μπορούμε να βασισθούμε μόνο σε κάτι λιγότερο από τριακόσια πενήντα» αφού «οι κρατικές και δημοτικές χρηματοδοτήσεις έχουν μειωθεί κατά 40%. Είναι, φυσικό κατά συνέπεια να μην μπορούμε να εγγυηθούμε τις υπηρεσίες που παρείχαμε μέχρι πρότινος», ανέφερε η εταιρία αστικών συγκοινωνιών της μεγαλούπολης του ιταλικού Νότου.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, που κάνει λόγω για «μαύρη ημέρα για τους πολίτες της Νάπολης», τα χρέη προς τους προμηθευτές φυσικού αερίου ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο ευρώ. Οι εταιρίες αποφάσισαν να αναστείλουν τις παραδόσεις καυσίμων έως ότου να δοθεί ένα μέρος τουλάχιστον των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς αυτές.

«Τα λιγοστά λεωφορεία που βγήκαν νωρίς το πρωί στους δρόμους επιστρέφουν, λόγω της έλλειψης φυσικού αερίου και της αδυναμίας ανεφοδιασμού» τους με καύσιμα, όπως ανακοίνωσε η εταιρία αστικών συγκοινωνιών ANM, η πλειονότητα των μετοχών της οποίας ανήκει στον δήμο της Νάπολης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε