Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Γιατί δεν κάλεσαν τους Ομπάμα στον γάμο του Πρίγκηπα Γουίλιαμ

Ο αμερικανός Πρόεδρος και η σύζυγός του Μισέλ δεν θα είναι στον γάμο του Πρίγκηπα Γουίλιαμ τον ερχόμενο Απρίλιο.

Δεν πρόκειται για γκάφα ούτε για άμεση προσβολή προς το πρόσωπο του αμερικανού προέδρου. Απλά, όπως λένε από το Μπάκινγχαμ, ο Γουίλιαμ δεν θεωρείται ακόμα διάδοχος του θρόνου και ο γάμος του με την Κειτ Μιντλετον δεν αξιολογείται ως κρατικο γεγονός.

Στην τελετή θα παραβρεθούν 2.000 καλεσμένοι και το ζευγάρι θέλει περισσότερο να κληθούν κοινοί θνητοί παρά αρχηγοί κρατών και άλλοι γαλαζοαίματοι.

Ωστόσο, θεωρείται βέβαιο οτι στο γάμο θα παραβρεθούν και ο Νικολά Σαρκοζί και η Κάρλα Μπρούνι.

Παρόλα αυτά το γεγονός οτι ο αμερικανός πρόεδρος και η σύζυγός του δεν θα ειναι στην λίστα σπάει μια παράδοση δεκαετιών.

Ο Κάρολος και ο Νταϊάνα προσκάλεσαν το 1981 τον τότε πρόεδρο, Ρέϊγκαν και την σύζυγό του Νάνσι. Ομως τότε η κα Ρέϊγκαν είχε πάει μόνη της αφού ο Ρόνι ήταν καταβεβλημένος από την απόπειρα δολοφονίας που είχε γίνει εναντίον του.

‘Ολη η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί είναι ένα παράδειγμα για το πόσο ο Γουίλιαμ θέλει να κάνει τον πρώτο βασιλικό γάμο που θα απευθυνεται όμως σε κοινούς θνητούς. Οι περισσότεροι από τους καλεσμένους θα είναι εθελοντές που έχουν εργαστεί μαζί του σε 21 φιλανθρωπικές εκδηλώσεις.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε