Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Γιατί το Youtube έκλεισε το λογαριασμό του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Γιατί το Youtube έκλεισε το λογαριασμό του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Ο ιστότοπος YouTube ανακοίνωσε σήμερα ότι έκλεισε από λάθος τον λογαριασμό του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μια από τις βασικές πηγές πληροφόρησης για τις βίαιες συγκρούσεις που μαίνονται εδώ και 21 μήνες στη Συρία.

«Εξαιτίας του μαζικού όγκου των βίντεο που αναρτώνται στον ιστότοπό μας, συμβαίνει καμιά φορά να κάνουμε λάθη. Όταν μας ενημερώνουν για ένα λάθος, δρούμε άμεσα για να επαναφέρουμε τα εν λόγω βίντεο», ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο μιας εκπρόσωπος του YouTube.

Χθες Κυριακή το Παρατηρητήριο είχε καταγγείλει το γεγονός ότι το YouTube έκλεισε δύο φορές σε δύο μήνες τον λογαριασμό μέσω του οποίου η μη κυβερνητική οργάνωση με έδρα τη Βρετανία ανέβαζε βίντεο που απεικόνιζαν τις αγριότητες που σημειώνονται στη Συρία.

Το Παρατηρητήριο ανέφερε ότι έλαβε ένα μήνυμα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το YouTube το οποίο επεσήμανε ότι τα βίντεο που αναρτούσε η οργάνωση παραβιάζουν τους κανονισμούς του ιστότοπου, διότι είναι «σοκαριστικά και ενδέχεται να προσβάλλουν».

Το YouTube «δεν έχει συναίσθηση της αξίας αυτών των βίντεο που μαρτυρούν» τις βιαιότητες που διαπράττονται στη Συρία, σημείωσε το Παρατηρητήριο, το οποίο κατηγορεί οπαδούς του καθεστώτος ότι αναφέρουν ως ακατάλληλους λογαριασμούς και σελίδες που δημιουργούνται για να καταγγέλλουν τις αγριότητες που διαπράττουν τα συριακά στρατεύματα.

Εξάλλου, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υπογραμμίζει ότι συστηματικά αναφέρει στα πιο βίαια βίντεο που ανεβάζει ότι είναι κατάλληλα «για θεατές άνω των 18 ετών» ή «άνω των 21 ετών».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε