Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Γιατροί και νοσοκόμες ζητούν προστασία από τις επιθέσεις ενόπλων

Γιατροί και νοσοκόμες ζητούν προστασία από τις επιθέσεις ενόπλων
Πυροβολούσαν στον αέρα για εκφοβισμό, παρενοχλούσαν σεξουαλικά τις νοσοκόμες ενώ δεν δίστασαν να απειλήσουν ότι θα σκοτώσουν τους ασθενείς.
Το προσωπικό στο νοσοκομείο Σέιχ Ζουέιντ κοντά στη μεθόριο της Αιγύπτου με το Ισραήλ άρχισε απεργία σήμερα απαιτώντας αστυνομική προστασία καθώς το ίδρυμα έχει υποστεί επιδρομές από ομάδες ενόπλων.
 
Οι άνδρες, που έφεραν διαφόρων τύπων όπλα και ρόπαλα, επιτέθηκαν στο νοσοκομείο αργά την Τρίτη, σύμφωνα με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ιδρύματος, το οποίο βρίσκεται κοντά στο συνοριακό φυλάκιο στη Ράφα που συνδέει τη χερσόνησο του Σινά και το Ισραήλ.
 
Ορισμένοι από τους ένοπλους πυροβόλησαν στον αέρα, ενώ άλλοι παρενόχλησαν σεξουαλικά νοσοκόμες, είπε ένα μέλος του νοσηλευτικού προσωπικού που ζήτησε να παραμείνει ανώνυμο στο Γερμανικό Πρακτορείο.
 
“Οι συχνές επιθέσεις των κακοποιών έχουν καταστήσει αδύνατον το να εργαστούμε”, δήλωσε, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει καμιά προστασία από την αστυνομία.
 
Γιατροί, νοσοκόμες και διοικητικό προσωπικό ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν σε γενική απεργία νωρίς σήμερα ζητώντας από την κυβέρνηση να στείλει άνδρες της αστυνομίας και των υπηρεσιών ασφαλείας για να προστατεύσουν το ίδρυμα.
 
Κάτοικοι της χερσονήσου του Σινά έχουν διαμαρτυρηθεί για την απουσία της αστυνομίας τους μήνες που ακολούθησαν τις πανεθνικές διαδηλώσεις οι οποίες ανάγκασαν να παραιτηθεί τον πρώην πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ το Φεβρουάριο.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε