Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Γίνονται και θαύματα! Η Γαλλία μείωσε το χρέος της!

Γίνονται και θαύματα! Η Γαλλία μείωσε το χρέος της!

Κι όμως! Η γαλλική στατιστική υπηρεσία INSEE ανακοίνωσε πως το δημόσιο χρέος της Γαλλίας μειώθηκε κατά 14,5 δισεκατομμύρια ευρώ κατά το τρίτο τρίμηνο, σε σχέση με το τέλος Ιουνίου, και διαμορφώθηκε στο τέλος Σεπτεμβρίου στα 1.818,1 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή στο 89,9% του ΑΕΠ.

Παρόλα αυτά ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, με άρθρο του στην Χάντεσμπλατ προσπαθεί να μετριάσει τον ενθουσιασμό λέγοντας ότι η Γαλλία έχει το “καθήκον” να αντιστρέψει έτη δημοσιονομικών ελλειμμάτων.

“Η Γαλλία δεν έχει υιοθετήσει ισοσκελισμένο προϋπολογισμό εδώ και 30 χρόνια και το δημόσιο χρέος έφτασε το 2011 στον αφόρητο αριθμό του 1,7 τρισεκατομμυρίου ευρώ. Είναι καθήκον μας να αντιστρέψουμε την τάση”, δήλωσε ο υπουργός, η χώρα του οποίου έχει στόχο να επαναφέρει το δημόσιο έλλειμμα κάτω από το όριο του 3% του ΑΕΠ το 2013.

“Μετά το 5,2% στο οποίο έφτασε το 2011 το δημόσιο έλλειμμα, η Γαλλία έχει στόχο για την ερχόμενη χρονιά ένα δημόσιο έλλειμμα 3% και να μειώσει το χρέος της από το 2014”, επιβεβαίωσε ο Μοσκοβισί, ο οποίος χαρακτήρισε το στόχο αυτό “φιλόδοξο”.

“Έχουμε την πρόθεση να τον επιτύχουμε χωρίς να ασκήσουμε την ξεπερασμένη πολιτική της αύξησης των φόρων και των δημοσίων δαπανών”, πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι Γάλλοι έχουν ξεχάσει το s’il vous plaît!

Πέταξαν αντικείμενα στη γαλλικη πρεσβεία στη κεντροαφρικανική δημοκρατία

Η Γαλλία σχεδιάζει να δανειστεί το 2013 169 δισ. ευρώ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε