Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Γίνονται κι αλλού! Bloger «ξεσκεπάζει» τις κομπίνες των Ιταλών βουλευτών

ΦΩΤΟ REUTERS

Χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο “Spider Truman”, ένας πρώην υπάλληλος του ιταλικού Κοινοβουλίου αποφάσισε να βγάλει στη φόρα τα άπλυτα των βουλευτών.

Αποκάλυψε λοιπόν μέσω διαδικτύου και φτιάχνοντας μια σελίδα στο Facebook, τα οικονομικά προνόμια που συνεχίζουν να συνδέονται με το βουλευτικό αξίωμα.

Τα προνόμια στα οποία γίνεται αναφορά ξεκινούν από την χρήση των αστυνομικών συνοδειών. Σύμφωνα με τον υπάλληλο μεγάλο μέρος των βουλευτών χρησιμοποιεί τους αστυνομικούς για να συνοδεύουν με αυτοκίνητο τις συζύγους τους στην διάρκεια της ημέρας και τις. . . ερωμένες τους την νύχτα.

Οι αποκαλύψεις συνδέονται και με μια ειδική ασφάλεια που καλύπτει όλες τις κλοπές στο εσωτερικό του κοινοβουλίου. Ο Ιταλός πρώην εποχικός υπάλληλος της βουλής, ο οποίος υποστηρίζει ότι είχε συμβάσεις έργου που διήρκεσαν, συνολικά, 15 χρόνια, γράφει στο Facebook ότι μέσα στο κοινοβούλιο, εξαφανίζονται φουλάρια, γούνες, σημειώνονται συνεχώς “ύποπτες” κλοπές ηλεκτρονικών υπολογιστών κ.ά.

Οι Ιταλοί γερουσιαστές και βουλευτές, μόλις καταγγείλουν το συμβάν, λαμβάνουν αμέσως χρηματική αποζημίωση ίσης αξίας με τα αγαθά που εκλάπησαν.

Δεν έλειψε μια αναφορά στα ταξίδια και τις αγορές αυτοκινήτων: κατά τα λεγόμενα του Ιταλού μπλόγκερ (παράλληλα με το Facebook έχει αναρτήσει το όλο κείμενο και στο προσωπικό του ιστολόγιο, στην διεύθυνση http://isegretidellacasta.blogspot.com/) οι Ιταλοί βουλευτές ταξιδεύουν συνεχώς με εισιτήρια που καλύπτονται από ειδικά επιδόματα και συγκεντρώνουν μπόνους και κάρτες μιλίων.

Ανά τακτά διαστήματα τα “εξαργυρώνουν” με δωρεάν εισιτήρια για συγγενείς και φίλους.

Για τις αγορές αυτοκινήτων, οι ειδικές προσφορές και οι εκπτώσεις, αγγίζουν το 20% της κανονικής τιμής που ισχύει στην αγορά.

Ο “Spider Truman” υπόσχεται σειρά νέων αποκαλύψεων και ολοκληρώνει τις μέχρι τώρα αναφορές στο “μέγαρο της εξουσίας” προσθέτοντας ότι “στην Βουλή της Ρώμης, προσελήφθησαν υπάλληλοι του εσωτερικού κουρείου, με μηνιαίο μισθό 11.000 ευρώ”.

Οι θαυμαστές του στο Facebook ξεπέρασαν τις 100.000 μέσα σε τρεις ημέρες. Όπως τονίζουν όμως σχολιαστές, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ο μυστηριώδης πρώην εποχικός υπάλληλος, δεν παραθέτει συγκεκριμένα στοιχεία και αποδείξεις που να επιβεβαιώνουν όσα υποστηρίζει

Ο ιταλικός Τύπος υπενθυμίζει ότι οι συνολικές αποδοχές των Ιταλών γερουσιαστών και βουλευτών, αγγίζουν τις 14.000 ευρώ το μήνα.

Παρά τα έκτακτα οικονομικά μέτρα συνολικού ύψους 70 δισεκατομμυρίων ευρώ που μόλις εγκρίθηκαν από το κοινοβούλιο, οι περικοπές που συνδέονται με το σύνολο των εξόδων του πολιτικού συστήματος, είναι τελικά ελάχιστες.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Τζανφράνκο Φίνι, υπόσχεται άμεσες παρεμβάσεις “για να μπορέσουν να πεισθούν οι Ιταλοί ότι το κοινοβούλιο δεν είναι ένας χώρος όπου μια κάστα προνομιούχων προσπαθεί να υπερασπισθεί μόνον τα κεκτημένα της”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε