Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

«Γιόρτασε» το 2012 βάζοντας… φωτιές!

ΦΩΤΟ REUTERS

Ένας 24χρονος Γερμανός συνελήφθη γιατί φέρεται να ευθύνεται με τους 37 εμπρησμούς που αναστάτωσαν το Λος Άντζελες.

Την ώρα που χιλιάδες άνθρωποι υποδέχονταν τον νέο χρόνο, ο Χάρι Μπάρκχαρτ είχε άλλες… δουλειές: άναβε φωτιές και δεν το έκανε μεταφορικά αλλά κυριολεκτικά!

Ο 24χρονος κατηγορείται ότι συνδέεται με περισσότερους από 50 εμπρησμούς που ξέσπασαν σε 13 σημεία του Λος Αντζελες. Σύμφωνα με την αστυνομία, κίνητρο για τους εμπρησμούς ήταν «η οργή εναντίον των Αμερικανών».

Σε βάρος του (γεννημένου στην Τσετσενία) Χάρι Μπούρκχαρτ, ο οποίος καταζητείται επίσης στη Γερμανία ως ύποπτος ότι έκαψε το σπίτι του, απαγγέλθηκαν 37 κατηγορίες για εμπρησμούς οι οποίοι προκάλεσαν στη διάρκεια τριών ημερών ζημιές ύψους 3 εκατομμυρίων δολαρίων και τρομοκράτησαν τους κατοίκους του Λος Άντζελες και των γύρω κοινοτήτων.

Ο Μπούρκχαρτ, που φρουρείται από τρεις βοηθούς σερίφη και κατά τη διάρκεια της σύντομης εμφάνισής του σε δικαστήριο του Λος Άντζελες έμοιαζε κατά διαστήματα αποπροσανατολισμένος, θα κρατηθεί μέχρι να καταβάλει εγγύηση 2,85 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι εισαγγελείς ζήτησαν την κράτησή του χωρίς εγγύηση επικαλούμενοι τη γερμανική καταγωγή του και υποστήριξαν ότι αποτελεί κίνδυνο για την κοινότητα.

Ο αστυνομικός ερευνητής εμπρησμών Έντουαρντ Νόρντσκογκ δήλωσε ότι οι περισσότεροι από τους εμπρησμούς έγιναν αργά τη νύχτα, όταν οι ένοικοι των πολυκατοικιών κοιμούνταν.

Ο Νόρντσκογκ δεν είπε τι πιστεύει πως προκάλεσε την αντιαμερικανική οργή του Μπούρκχαρτ, η μητέρα του οποίου αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να εκδοθεί στη Γερμανία με κατηγορίες για απάτη.

Ο δράστης φέρεται να άρχισε τους εμπρησμούς μια ημέρα αφού η μητέρα του, η Ντοροτέε Μπούρκχαρτ, συνελήφθη στο Λος Άντζελες βάσει διεθνούς εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί στη Γερμανία για πολλές κατηγορίες για απάτη. Κατηγορείται ότι είχε καταχραστεί τις εγγυήσεις πολλών ενοικιαστών και δεν είχε πληρώσει ένα λογαριασμό 10.000 δολαρίων για εμφυτεύματα στήθους. Στις ΗΠΑ φέρεται ότι διατηρούσε μια επιχείρηση ερωτικού μασάζ.

Στη Γερμανία, εισαγγελείς ανακοίνωσαν ότι ο Μπούρκχαρτ είναι ύποπτος ότι έβαλε τη φωτιά που έκαψε το σπίτι της οικογένειάς του στο Νοϊκίρχεν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε