Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Γκάιτνερ: Δεν θα γίνει στάση πληρωμών

Τη διαβεβαίωση οτι δεν θα υπάχρξει στάση πληρωμών στις ΗΠΑ έδωσε ο υπουργός οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ, την ώρα που οι αξιωματούχοι της χώρας επιδίδονται σε πολύ δύσκολες διαπραγματεύσεις για μια αύξηση του ορίου του χρέους πριν από την καταληκτική ημερομηνία της 2ας Αυγούστου.

Μιλώντας στο CNN, o Γκάιτνερ είπε οτι “είναι αδιανόητο η χώρα μας να μην τιμήσει τις υποχρεώσεις της εγκαίρως.Αυτό δεν θα συμβεί”.

Ο Γκάιτνερ υπογράμμισε επίσης σε δηλώσεις που έκανε παράλληλα στο Fox News ότι ο καλύτερος τρόπος για να περάσει από το Κογκρέσο μια αύξηση του ορίου του χρέους μπορεί ακόμη να είναι το σχέδιο το οποίο συνδυάζει την αύξηση αυτή του ορίου του χρέους με μεγάλες περικοπές στις δαπάνες και μεταρρυθμίσεις στη φορολογία.

 “Εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αυτό να μπορεί να αποδειχθεί ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλιστούν οι ψήφοι” στο Κογκρέσο, σημείωσε.

Ο επικεφαλής του επιτελείου του Λευκού Οίκου Μπιλ Ντάλεϊ δήλωσε ότι μια συμφωνία για την αύξηση του ορίου του αμερικανικού χρέους δεν θα πρέπει να αφορά μια βραχυπρόθεσμη περίοδο.

Μιλώντας στην εκπομπή “Meet the Press” του δικτύου NBC, ο Ντάλεϊ σημείωσε ότι μια βραχυπρόθεσμη επέκταση θα ήταν επιζήμια για την οικονομία επειδή δεν θα έδινε στις αγορές και στους επικεφαλής των επιχειρήσεων τη βεβαιότητα που χρειάζονται.

Ο Ντάλεϊ προειδοποίησε εξάλλου ότι οι διαπραγματεύσεις που γίνονται για το όριο του αμερικανικού χρέους και τη μείωση του ελλείμματος μπαίνουν σε “δύσκολες ημέρες” και ότι είναι πολύ σημαντικό για την εμπιστοσύνη των αγορών να υπάρξει μια συμφωνία σύντομα.

Οι αγορές στον κόσμο αναμένουν να δουν αν οι αμερικανοί αξιωματούχοι θα μπορέσουν να συμβιβαστούν και να καταλήξουν σε μια συμφωνία, σημείωσε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε