Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Γκάιτνερ: «Σταματήστε επιτέλους να βγάζετε ο ένας τα μάτια του άλλου!»

Σαν δάσκαλος που μαλώνει τους άτακτους μαθητές του εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιτνερ στο Ecofin της Πολωνίας.

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών δεν έκρυψε την ανησυχία για τις διαφωνίες μεταξύ των Ευρωπαίων στο θέμα της κρίσης χρέους, κυρίως ανάμεσα στις κυβερνήσεις και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

«Είναι πολύ κρίμα να διαπιστώνουμε όχι μόνον ότι υπάρχουν διαφωνίες στη συζήτηση για την στρατηγική στην Ευρώπη, αλλά ότι υπάρχει και μια σύγκρουση ανάμεσα στις κυβερνήσεις και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα», δήλωσε στο περιθώριο της Συνόδου του Ecofin.

«Όλος ο κόσμος πρέπει να συνεργάζεται (…) προκειμένου να αποφευχθούν οι καταστροφικοί κίνδυνοι για τις χρηματοπιστωτικές αγορές», προσέθεσε, ζητώντας να αποφευχθεί με κάθε τίμημα η απειλή χρεοκοπιών στη σειρά χωρών της ευρωζώνης.

Ο Γκάιτνερ δεσμεύτηκε εξάλλου ότι οι ΗΠΑ θα βοηθήσουν την Ευρώπη να βγει από την κρίση χρέους.

«Δε θέλουμε να δούμε την Ευρώπη αποδυναμωμένη από μια παρατεταμένη κρίση, είναι καλύτερο για μας αν η Ευρώπη είναι πιο ισχυρή», σημείωσε και κατέληξε: «Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε για να βοηθήσουμε την Ευρώπη να διαχειριστεί αυτές τις προκλήσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Eurogroup προς Ελλάδα: “Εφαρμόστε τα μέτρα και μόνο έτσι θα παίρνετε λεφτά”

Βενιζέλος: “Αν δεν γίνουν όλα τώρα, αυτό που θα συμβεί θα είναι δραματικό”

Νέο “όχι” από Μέρκελ για ευρωομόλογο – Πόλεμο αν καταρρεύσει η ευρωζώνη βλέπει ο Πολωνός υπουργός

Ξεκίνησε το πιο κρίσιμο για την Ελλάδα Eurogroup

Η Κίνα υψώνει νέο τείχος που μας κρατάει στο ευρώ…

Κρίσιμο Eurogroup και Ecofin παρουσία του αμερικανού υπουργού Οικονομικών

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε