Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Γνωστός σκηνοθέτης σκοτώθηκε στο Χαλέπι

Γνωστός σκηνοθέτης σκοτώθηκε στο Χαλέπι

Ο σκηνοθέτης Τάμερ αλ Αουάμ, 34 ετών, σκοτώθηκε στο Χαλέπι, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο (CNS), χωρίς να προσδιορίζει την ημερομηνία του θανάτου του.

“Η Συρία έχασε ένα από τα αγαπημένα παιδιά της, τον σκηνοθέτη και δημοσιογράφο Tάμερ αλ Αουάμ, που πέθανε σαν μάρτυρας από τις σφαίρες του προδοτικού και φονικού καθεστώτος στην πρώτη γραμμή στο Χαλέπι”, αναφέρει σε ανακοίνωση του το CNS.

“Καταγόταν από τη Σουέιντα, στα βουνά των Δρούζων, και εγκατέλειψε τη Γερμανία όπου ζούσε για να εργαστεί στα μμε της επανάστασης στα οποία πρόσφερε όλη την εμπειρία και την ανδρεία του”, τονίζεται στην ανακοίνωση

Στο μεταξύ από τη Βηρυτό ο πρόεδρος του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH) Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν δήλωσε στο γαλλικό Πρακτορείο ότι από το Μάρτιο του 2011 η βία στη Συρία έχει προκαλέσει το θάνατο 27.379 ανθρώπων, από τους οποίους περισσότεροι από το 70% ήταν άμαχοι ή πολίτες που πήραν τα όπλα.

Έχουν χάσει τη ζωή τους 19.499 άμαχοι, αλλά ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει και πολίτες που πήραν τα όπλα εναντίον του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ. Επιπλέον, 1113 λιποτάκτες και 6767 κυβερνητικοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί, σύμφωνα με τη ΜΚΟ, η οποία βασίζεται σε ένα δίκτυο ακτιβιστών και μαρτύρων.

Ο κυβερνητικός στρατός ανέφερε πρόσφατα περισσότερους από 8.000 νεκρούς στις τάξεις του .

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε