Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Γουέντι Ντενγκ: Η πιστή, φιλόδοξη και… ηρωίδα κα Μέρντοχ

ΦΩΤΟ REUTERS

Δεν έχει το επώνυμο του συζύγου της αλλά είναι πάντα σκιά του. Και σε μια από τις δυσκολότερες στιγμές της καριέρας του, ήταν εκείνη που πρώτη απ’ όλους έσπευσε να τον προστατεύσει.

Τη στιγμή που ένας 26χρονος κωμικός πέρασε κάθε έλεγχο ασφαλείας και προσπάθησε να ρίξει με τούρτα από αφρό ξυρίσματος στο πρόσωπο του 80χρονου μεγιστάνα, η Γουέντι Ντενγκ ήταν η πρώτη που σηκώθηκε να τον απωθήσει και έγινε η απροσδόκητη ηρωίδα της ημέρας.

Η Ντένγκ, κατά πολλά χρόνια μικρότερη από τον 80χρονο μεγιστάνα σύζυγό της, έχει τη φήμη της πιστής και φιλόδοξης συζύγου, αρετές που την κατέστησαν την ισχυρότερη από τους κληρονόμους της δυναστείας Μέρντοχ.

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης, η πρώην βολεϊμπολίστρια επενέβη και εμπόδισε τον επιτιθέμενο να περιλούσει με αφρό ξυρίσματος το σύζυγό της.
Του κρατά τρυφερά το χέρι καθώς αποχωρούν από τη Βουλή μετά την απολογία Μέρντοχ
Πριν από αυτό το επεισόδιο, η Ντενγκ, Αμερικανίδα κινεζικής καταγωγής, είχε γίνει γνωστή για τον ρόλο της στους κόλπους μίας από τις ισχυρότερες οικογένειες του πλανήτη.

Αν και δεν κατέχει καμία επίσημη θέση στη News Corp, η Γουέντι Ντενγκ βρίσκεται συνεχώς παρούσα στο πλευρό του συζύγου της και συμμετέχει ενεργά στη διαχείριση των υποθέσεών του.
Οι δύο κόρες του ζεύγους θα κληρονομήσουν μεγάλο μέρος της εταιρείας- ενός γιγάντιου ομίλου που κατέχει εφημερίδες και τηλεοπτικά δίκτυα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στα 42 της χρόνια, η Γουέντι είναι 38 χρόνια μικρότερη από τον σύζυγό της. Συνάντησε τον Ρούπερτ Μέρντοχ όταν εργαζόταν σε ένα από τα τηλεοπτικά δίκτυα της αυτοκρατορίας του, στο Star TV, στο Χονγκ Κονγκ. Οι παλιοί της συνάδελφοι την περιγράφουν ως εξαιρετικά ικανή στις δημόσιες σχέσεις και εξαιρετικά φιλόδοξη.
Μπορεί στη φωτογραφία να μη φαίνεται πολύ καλά, αλλά η ουσία είναι πως βρίσκεται πάντα στο πλευρό του 80χρονου μεγιστάνα
Γεννήθηκε το 1968 στην πόλη ΣουΖού της Κίνας στα χρόνια της Πολιτιστικής Επανάστασης. Στα 19 της εγκατέλειψε την Κίνα για τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου συνδέθηκε φιλικά με ένα ζευγάρι Αμερικανών, τον Τζέικ και την Τζόις Τσέρι.

Έζησε αρχικά στο σπίτι του ζεύγους στην Καλιφόρνια, πριν μετακομίσει όταν η Τζόις ανακάλυψε ότι η Γουέντι διατηρούσε ερωτική σχέση με τον σύζυγό της. Το ζευγάρι χωρίζει και η Γουέντι παντρεύεται, σε σύντομο γάμο, τον Τζέικ. Στο μεταξύ αποκτά την αμερικανική υπηκοότητα.

Το 1996 αποφοιτά από το πανεπιστήμιο του Γέιλ και προσλαμβάνεται στο Star TV, όπου και συναντά τον Μέρντοκ, ο οποίος είναι ακόμη παντρεμένος με τη δεύτερη σύζυγό του Αννα. Το 1999, ο τρίτος γάμος του Ρούπερτ Μέρντοκ τελείται στο καινούργιο του γιοτ.

Η Γουέντι και ο Ρούπερτ ζουν σήμερα στη Νέα Υόρκη με τις δύο κόρες τους Γκρέις και Κλόι, οι οποίες, έπειτα από μία αλλαγή στη διαθήκη του πατέρα τους το 2005, θα κληρονομήσουν μερίδια της NewCorp ίσα με τα πρώτα παιδιά του Ρούπερτ Μέρντοκ, που είναι πλέον ενήλικα.
Να γιατί έχει καλό αριστερό κροσέ...
Μετά τον θάνατο του συζύγου της, η Γουέντι θα γίνει η ισχυρότερη κληρονόμος της οικογένειας μέχρι τα παιδιά της, που είναι σήμερα δέκα ετών, μπορέσουν να διεκδικήσουν την κληρονομιά τους στα 30 τους χρόνια.

Στην ακρόαση στο βρετανικό κοινοβούλιο, η Γουέντι καθόταν ακριβώς πίσω από τον Μέρντοκ και τον άγγιζε συνεχώς στον ώμο σε ένδειξη συμπαράστασης.

Οι φωτογραφίες της, ντυμένης με ένα έντονο ροζ σακάκι, καταλαμβάνουν σήμερα τις πρώτες σελίδες του βρετανικού Τύπου και συνοδεύονται από επαινετικά σχόλια για την ταχύτητα της αντίδρασής της. υπάρχουν βέβαια κι εκείνοι που θεωρούν ότι η αντίδρασή της, έκανε τον Μέρντοχ να δείχνει ακόμη πιο αδύναμος, σε μια ούτως ή άλλως δύσκολη μέρα για εκείνον.

Ο βουλευτής Τομ Ουότσον, ο οποίος πρωτοστάτησε στην αποκάλυψη του σκανδάλου των τηλεφωνικών υποκλοπών από την εφημερίδα News of the World, έκλεισε την χθεσινή ακρόαση με την εξής δήλωση: “κ. Μέρντοκ η σύζυγός σας έχει καλό αριστερό κροσέ”.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέτρα κατόπιν… σκανδάλου παίρνει ο Μέρντοχ

Ευθύνες και στην αστυνομία για τις υποκλοπές

Επίθεση με τούρτα από… αφρό ξυρίσματος στον Μερντοχ! Δείτε ΦΩΤΟ και βίντεο

Μερντοκ και Μπρουκς ενώπιον της Βουλής λίγες ώρες μετά τον θάνατο δημοσιογράφου!

Επίθεση χάκερς στην Sun: Ο Μέρντοκ είναι νεκρός!

Νεκρός δημοσιογράφος που κατήγγειλε το σκάνδαλο των υποκλοπών

Μπαράζ παραιτήσεων στη Σκότλαντ Γιαρντ: τέλος και ο Νο 2!

“Αναπάντητες” κλήσεις σε όλη την… Βρετανία!

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η Ρεμπέκα Μπρουκς

Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της Αστυνομίας μετά τα δημοσιεύματα – Δείτε τη δήλωση του

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε