Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Γράμματα, κεριά, λουλούδια και οδύνη για τα θύματα της τυφλής βίας στη Νορβηγία

ΦΩΤΟ REUTERS

Καθώς η Νορβηγία πενθεί τους νεκρούς της, τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις αγωνιώδεις έρευνες για τα τέσσερα άτομα, η τύχη των οποίων αγνοείται από την περασμένη Παρασκευή.

Πρόκειται για άτομα που βρισκόταν στο καμπ της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος τη στιγμή που ο Άντερς Μπεχρινγκ Μπρέιβικ όπλισε και σκόρπισε το θάνατο. Οι αρχές εκτιμούν πως ίσως στην προσπάθειά τους να γλιτώσουν και να αποφύγουν τις σφαίρες, έπεσαν στη λίμνη.

Μια συγκλονιστική στιγμή "αποτυπωμένη" στο φακό: οι ειδικές δυνάμεις φτάνουν στην Οτόγια υπό το βλέμμα τρομοκρατημένων νεαρών
Το πως γλίτωσαν από τη φονική μανία του Μπρέιβικ είναι ένα θαύμα μέσα στην τραγωδία
Εκφράζονται φόβοι πως μπορεί να έχουν πνιγεί. Για αυτό και στις προσπάθειες να εντοπιστούν μετέχει και ένα μίνι υποβρύχιο.
Ένα βουνό λουλούδια στη μνήμη των θυμάτων
R.I.P.
Την ίδια ώρα, η αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να αυξηθεί και ο αριθμός των νεκρών από τη βομβιστική επίθεση στο κτίριο όπου βρίσκεται το γραφείο του Νορβηγού πρωθυπουργού αλλά και υπουργεία. Τα σωστικά συνεργεία δε μπορούν να μπουν ακόμη στα κτίρια που υπέστησαν ζημιές από την βομβιστική επίθεση της Παρασκευής, καθώς θεωρούνται ασταθή.

Ο Μπρέιβικ δηλώνει ότι έδρασε μόνος του. Το ίδιο πιστεύουν και οι διωκτικές αρχές. Αλλά όπως δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, το ενδεχόμενο να είχε συνεργούς, τουλάχιστον στην οργάνωση των επιθέσεων, δεν έχει αποκλειστεί οριστικά.
Ο στρατός στους δρόμους
Ο στρατός παραμένει στους δρόμους της νορβηγικής πρωτεύουσας, η αστυνομία ψάχνει το σπίτι και την επιχείρηση του Μπρέιβικ, την ώρα που οι συγγενείς, οι φίλοι και κάθε απλός πολίτης της χώρας αφήνει ένα λουλούδι, ένα σημείωμα και ανάβει ένα κερί στη μνήμη εκείνων που η μοίρα τους έπαιξε το πιο άσχημο παιχνίδι της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ωμή ομολογία του μακελάρη: «απαραίτητες οι επιθέσεις» – Τι είπε στην απολογία του

Ανείπωτη τραγωδία στη Νορβηγία – 98 oι νεκροί – ΦΩΤΟ ντοκουμέντο απο τη στιγμή του μακελειού

‘Ετσι τίναξε στον αέρα το ‘Οσλο! – 6 τόνοι λιπασμάτων σε εταιρεία βιτρίνα

Ο παράδεισος που έγινε κόλαση – Ο 32χρονος «θέριζε» ζωές επί δυο ώρες!


Η πιο αιματηρή επίθεση σε νορβηγικό έδαφος από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο – «Θα σας σκοτώσω όλους» φώναζε ο ένοπλος στην Οτόγια

Αυτός είναι ο δράστης του μακελειού της Νορβηγίας

Οπλισμένος στο ξενοδοχείο όπου βρισκόταν ο Νορβηγός πρωθυπουργός

Αναβολή λόγω της τραγωδίας!

Τρόμος και χάος στη Νορβηγία – Μία έκρηξη και ένας που άρχισε να πυροβολεί έστειλαν στο θάνατο πάνω από 16 άτομα- Στους δρόμους ο στρατός

Οι χειρότερες επιθέσεις που συγκλόνισαν τις Σκανδιναβικές χώρες

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε