Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Γράψτε οπίσθια και θα δείτε τον… Σαρκοζί!

Φαρσέρ του ίντερνετ σπάνε πλάκα «βομβαρδίζοντας» τον γάλλο πρόεδρο μέσω της μηχανής αναζήτησης της Google.

Το προφίλ του Νικολά Σαρκοζί στον δημοφιλή ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook εμφανίζεται πρώτο πρώτο στα αποτελέσματα όταν κανείς πληκτρολογήσει στα γαλλικά μια άσεμνη έκφραση η οποία αναφέρεται στα… οπίσθια του ανθρώπινου σώματος! Με άλλα λόγια, ο κ. πρόεδρος «μυρίζει».
 
Ακολουθώντας μια τακτική που είχε χρησιμοποιηθεί παλαιότερα κατά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους και του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας Τόνι Μπλερ, οι φαρσέρ δημιούργησαν συνδέσμους (links) που συνέδεαν το προφίλ του Νικολά Σαρκοζί με την επίμαχη φράση για τον πρωκτό.
 
«Χρησιμοποιώντας αυτή την τακτική, γνωστή ως Google bombing (“βομβαρδισμός Google”), οι φαρσέρ μπορούν να δημιουργήσουν παράξενα αποτελέσματα στη μηχανή αναζήτησης» ανακοίνωσε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της. Και εξήγησε: «Σε αυτή την περίπτωση δημιουργοί ιστοσελίδων χρησιμοποίησαν την εν λόγω φράση σε συνδέσμους που οδηγούν στη σελίδα του Νικολά Σαρκοζί στο Facebook. Η Google, από την πλευρά της,δεν είχε ούτε μπορούσε να έχει καμία ανάμειξη με τη φάρσα».«Προφανώς η επίθεση πραγματοποιήθηκε έπειτα από συνεννόηση εκατοντάδων επικριτών του Σαρκοζί» εκτιμά το France24.
 
Το 2003 η επίσημη βιογραφία του τότε αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους εμφανιζόταν στην κορυφή των αποτελεσμάτων αν κανείς εισήγε τη φράση «θλιβερή αποτυχία». Το 2005 η λέξη «ψεύτης» έφερνε πρώτο τον τότε πρωθυπουργό της Βρετανίας Τόνι Μπλερ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε