Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Η γυναίκα που επέζησε από τη σφαγή στο πανεπιστήμιο της Κένυας – Ήταν κλειδωμένη δυο μέρες σε ντουλάπι – Κρύφτηκε κάτω από ρούχα κι έπινε λοσιόν

Η γυναίκα που επέζησε από τη σφαγή στο πανεπιστήμιο της Κένυας – Ήταν κλειδωμένη δυο μέρες σε ντουλάπι – Κρύφτηκε κάτω από ρούχα κι έπινε λοσιόν

– 50 ώρες μετά την εισβολή των ενόπλων στην πανεπιστημιούπολη βρέθηκε η 19χρονη κοπέλα
– Είχε κλειστεί σε ντουλάπι και έζησε τη σφαγή συμμαθητών της από ισλαμιστές μαχητές
– Κρύφτηκε κάτω από ρούχα και αρνήθηκε να βγει ακόμη κι όταν οι τρομοκράτες βρήκαν άλλους φοιτητές
– Συγκλονίζει την Κένυα η μαρτυρία για το πως κατάφερε να επιζήσει χωρίς νερό και φαγητό
– Σοκαριστική φωτογραφία μέσα από την τάξη όπου σφαγιάστηκαν δεκάδες μαθητές
ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Μια ακόμη σφαγή από ισλαμιστές. Μια ακόμη αιματηρή επίθεση. 148 νεκροί είναι ο απολογισμός της επίθεσης στην πανεπιστημιούπολη της πόλης Γκαρίσα της Κένυας. Θα μπορούσαν να είναι 149. Αλλά η 19χρονη Σίνθια Καρότιτς είχε αποφασίσει να μην πεθάνει!

Η ιστορία της αποκαλύπτεται μαζί με την ίδια. Η 19χρονη ήταν στην τάξη μαζί με άλλους φοιτητές όταν τα μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης αλ-Σεμπάμπ εισέβαλαν και άρχισαν να σφαγιάζουν αδιακρίτως.

Όπως κι άλλοι συμφοιτητές της, βρήκε μια κρυψώνα. Ήταν ένα ντουλάπι. Μπήκε εκεί και έριξε από πάνω της ένα σωρό από ρούχα. Και έμεινε εκεί. Δεν βγήκε ούτε όταν κάποιοι από τους συμφοιτητές της υπάκουσαν στις κραυγές των Σομαλών ισλαμιστών και βγήκαν από τις κρυψώνες της. Εκείνη δεν έκανε ρούπι.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: DAILY MAIL

Έμεινε εκεί 50 ώρες. Έζησε τον τρόμο. Άκουγε τους δράστες να σκοτώνουν τους συμμαθητές της. Αλλά δεν λύγισε. Έμεινε εκεί γιατί ήθελε να ζήσει. Για να καταφέρει να επιζήσει έπινε λοσιόν σώματος. Πέρασαν 50 ώρες μέχρι ένας καθηγητής που γνώριζε την πείσει πως οι αστυνομικοί δεν είναι τρομοκράτες.

Τη βρήκαν αστυνομικοί που έκαναν έρευνα στο κτίριο της πανεπιστημιούπολης. Άκουσαν έναν θόρυβο μέσα στη ντουλάπα. Τότε την εντόπισαν. Ακόμη κι όταν πείστηκε να βγει, για ώρα ζητούσε συνεχώς εγγυήσεις ότι οι αστυνομικοί δεν είναι ισλαμιστές μαχητές. «Και πως ξέρω πως είστε η αστυνομία» τους έλεγε, όπως αποκάλυψε αργότερα η ίδια από το νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες.

Εκτός από τη 19χρονη, η αστυνομία βρήκε άλλους τέσσερις επιζώντες, την ώρα που σοκάρει μια φωτογραφία ντοκουμέντο από τη σφαγή, που δείχνει μια τάξη με τουλάχιστον 12 πτώματα στο πάτωμα.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Η ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΗ

Η επίθεση με τους τουλάχιστον 18 νεκρούς έγινε την Πέμπτη όταν Σομαλοί ισλαμιστές της αλ Σεμπάμπ εισέβαλαν στο πανεπιστήμιο της πόλης Γκαρίσα στην βορειοανατολική Κένυα.
Γύρω στις 05:30 το πρωί τοπική ώρα την Πέμπτη, μια ομάδα ενόπλων σκότωσε δύο φρουρούς στην είσοδο του πανεπιστημίου και μετά άνοιξε πυρ αδιακρίτως εντός της πανεπιστημιούπολης, προτού εισβάλει στους κοιτώνες, όπου είχαν βρει καταφύγιο εκατοντάδες φοιτητές και τους κρατήσει για πολλές ώρες ομήρους.

Η οργάνωση αλ-Σεμπάμπ, η οποία είναι σύμμαχος της αλ-Κάιντα, δήλωσε πως η επίθεση αποτελεί αντίποινα για την παρουσία της Κένυας στη Σομαλία και την κακομεταχείριση μουσουλμάνων μέσα στην Κένυα.

Πηγή: Daily Mail, με πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε