Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Στα χέρια της Αλ Κάιντα το κοριτσάκι που “παραδόθηκε” στον φωτογραφικό φακό!

Στα χέρια της Αλ Κάιντα το κοριτσάκι που “παραδόθηκε” στον φωτογραφικό φακό!

Στα χέρια της Αλ Κάιντα η 4χρονη Hudea που συγκίνησε εκατομμύρια ανθρώπους όταν “παραδόθηκε” στον φωτογραφικό φακό πιστεύοντας ότι πρόκειται για όπλο.

Η φωτογραφία του Osamn Sagirli από το στρατόπεδο προσφύγων Atmeh, 10 μόλις χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Τουρκία, είχε τραβηχτεί το 2014 και έκανε πρόσφατα τον γύρο του κόσμου.

Η Hudea ζούσε εκεί με τη μητέρα και τα τρία αδέρφια της μετά τον θάνατο του πατέρα της το 2012.

Πριν όμως από δύο εβδομάδες αποφάσισαν να κινηθούν νότια προς την πόλη Idlib, πέφτοντας τελικά στα χέρια βάναυσου παρακλαδιού της Αλ Κάιντα στη Συρία.

Μια ακόμα φορά η οικογένεια κινδυνεύει από τον πόλεμο μεταξύ καθεστωτικών και ανταρτών που από το 2011 έχει στοιχίσει τη ζωή 220.000 ανθρώπων.

Η ηγεσία των ανταρτών του Νusra Front θέλει να επιβάλει τον νόμο της Σαρία στην πόλη Idlib. “Χαιρετίζουμε τους ανθρώπους της πόλης… μακάρι ο Θεός να απολαύσει τη δικαιοσύνη της Σαρία που θα διατηρήσουν τη θρησκεία και το αίμα τους”, σημείωσε ο ηγέτης τους Abu Mohamad al-Golani.

Αυτά είναι τρομακτικά νέα για εκείνους που ζουν κάτω από το καθεστώς, καθώς είναι γνωστοί για βία που μπορούν μόνο να συναγωνιστούν οι τζιχαντιστές.

“Είναι ανοιχτά συνεργάτες της Αλ Κάιντα. Έχουν γίνει γνωστοί για τις εκτελέσεις γυναικών που φέρεται να διοικούσαν οίκους ανοχής και να λιθοβολούν μοιχούς. Ερμηνεύουν βίαια τον νόμο της Σαρία”, σημείωσε ο Charlie Winter του Qilliam Foundation.

Φαίνεται να ακολουθούν τα βήματα των τζιχαντιστών που έχουν τρομοκρατήσει τον κόσμο με τα βίαια εγκλήματά τους.

Έχοντας δηλώσει εκ νέου την υποταγή τους στην Αλ Κάιντα, αναφέρουν πως θέλουν να δημιουργήσουν το δικό τους ισλαμικό κράτος.

Από τότε που ανέλαβαν τον έλεγχο της πόλης Idlib έχουν υπάρξει αναφορές για εκτέλεση δύο χριστιανών, μεταξύ των οποίων ένας Έλληνας ορθόδοξος ιερέας που είχε απαχθεί από τζιχαντιστές.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε