Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

H αμαρτωλή σχέση του Πικάσσο με την ανήλικη Μαρί Τερέζ!

Έζησαν έναν θυελλώδη παράνομο έρωτα που κράτησε 50 χρόνια και εκείνη αυτοκτόνησε όταν ο Πικάσσο πέθανε.

Πρόκειται για τη Μαρί Τερέζ Βαλτέρ, την οποία ο Πικάσσο συνάντησε τυχαία έξω από την Γκαλερί Λαφαγιέτ στο Παρίσι όπου είχε πάει να αγοράσει ένα γιακαδάκι στις 8 Ιανουαρίου του 1927. Εκείνη ήταν τότε 17 χρόνων, κόρη καλής οικογένειας.

Όπως αναφέρει δημόσιευμα των ΝΕΩΝ, την προσέγγισε ζητώντας της να του ποζάρει και εκείνη ενθουσιάζεται που ένας ζωγράφος τη βρίσκει όμορφη. Ο 45χρονος παντρεμένος τότε Πικάσσο την πολιορκει και ξεκινά έτσι ένας θυελλώδης έρωτας που κρατά για όλη τη ζωή της Μαρί τουλάχιστον.

Η συνάντησή τους γινεται αφορμή να γεννηθούν 80 έργα τέχνης που εκτίθενται αυτές τις ημέρες στη γκαλερί “Γκαγκοζιάν” της Νέας Υόρκης.

Η σχέση των δύο κρατήθηκε μυστική γιατί η Μαρί Τερέζ ήταν ανήλικη και η γυναίκα του Πικάσσο παθολογικά ζηλιάρα. Το καταλαβαίνει το 1932 σε έκθεση με έργα του, στην οποία η μικρή ποζάρει γυμνή στους περισσότερους πίνακες.

Στο μεταξύ έχουν αποκτήσει μαζί και ένα παιδί τη Μάγια. Δύο μήνες μετά τη γέννησή της ο Πικάσσο γνωρίζει άλλη γυναίκα την οποία θα ερωτευτεί. Το 1955 ωστόσο της κάνει πρόταση γάμου, την οποία εκείνη αρνείται και αυτός παντρεύεται άλλη.

Αφοσιωμένη μέχρι τέλους η Μαρί Τερέζ θα βάλει τέλος στη ζωή της όταν ο Πικάσσο πεθάνει το 1973.

Το "Όνειρο" επρόκειτο να πωληθεί για 139 εκ. δολάρια

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε