Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

H Γερμανία θρηνεί τα θύματα του Love Parade

Σε απευθείας μετάδοση από τη γερμανική τηλεόραση η επιμνημόσυνη δέηση για τους 21 νέους που βρήκαν τραγικό θάνατο στο Love Parade, το “χορό του Θανάτου” όπως είπε ο ιερέας. (Video και φωτο)

Στην εκκλησία του Σωτήρα στο Ντούισμπουργκ βρέθηκε και η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, που διέκοψε τις διακοπές της. Ανώτατος αξιωματούχος εκ μέρους της γερμανικής κυβέρνησης δεσμεύτηκε ότι οι αρχές θα κάνουν το παν για να εξακριβώσουν την αιτία και τους υπεύθυνους της τραγωδίας.

Η κυβερνήτης του κρατιδιού της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, Χανελόρε Κραφτ τόνισε ότι το χρωστάμε στις οικογένειες των θυμάτων, στους 500 τραυματίες και στους διασώστες να μαθευτεί η αλήθεια.

“Το Love Parade ήταν ο χορός του Θανάτου” δήλωσε ο Νικολάους Σνάιντερ, επικεφαλής της λουθηρανικής εκκλησίας που έκανε την τελετή. “Στη μέση της γιορτής, στην εκδήλωση για τη χαρά της ζωής, ο θάνατος έδειξε το άσχημο πρόσωπό του σε όλους μας” είπε.

Οι διασώστες που έσπευσαν στο τούνελ, μετά τον φονικό πανικό, άναψαν από ένα κερί για το κάθε ένα από τα θύματα και τα μετέφεραν στο τούνελ, όπου το απόγευμα θα γίνει ακόμη μία τελετή μνήμης. Όλη την προηγούμενη εβδομάδα κόσμος ερχόταν στο τούνελ για να ανάψει κεριά και να καταθέσει λουλούδια.

Από τις μέχρι στιγμής έρευνες της αστυνομίας προκύπτει ότι ευθύνη για την τραγωγία έχουν οι διοργανωτές, οι οποίοι μπορεί να κατηγορηθούν και για δολοφονία από αμέλεια. Διαδηλώσεις έγιναν μετά το περιστατικό από πολίτες που απαίτησαν παραιτήσεις και απόδοση ευθυνών για αυτό το πρωτοφανές για την οργανωμένη Γερμανία περιστατικό.

Νεαρός τραυματίας στο μνημόσυνο

Στεφάνι από την γερμανική καγκελαρία

Είκοσιένας σταυροί για τα θύματα στην είσοδο του τούνελ

H γερμανίδα καγκελάριος και ο γερμανός πρόεδρος στην τελετή

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε