Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Το εξωτικό νησί που δεν τολμάει να πατήσει ξένος! Τον σκοτώνουν οι ιθαγενείς!

Το εξωτικό νησί που δεν τολμάει να πατήσει ξένος! Τον σκοτώνουν οι ιθαγενείς!

Μπορεί από τις εικόνες να φαντάζει ειδυλλιακό νησί με υπέροχες παραλίες και πυκνό δάσος, αλλά οι τουρίστες δεν πλησιάζουν σε αυτό λόγω της τρομακτικής φήμης των ιθαγενών που ζουν εκεί για 60.000 χρόνια.

Οι ξένοι που τολμούν να πλησιάσουν πολύ κοντά στο North Sentinel Island κινδυνεύουν από τα μέλη μιας μυστηριώδους φυλής που έχει απορρίψει τον σύγχρονο πολιτισμό και προτιμά να μην έχει επαφή με τον έξω κόσμο.

Η αλληλεπίδρασή τους με ξένους συνήθως περιλαμβάνει τη βία, με τη φυλή Sentinelese να έχει σκοτώσει δύο άντρες που ψάρευαν παράνομα το 2006, ενώ είναι γνωστό ότι πετάνε βέλη και πέτρες σε αεροσκάφη ή ελικόπτερα που πραγματοποιούν χαμηλές πτήσεις στα πλαίσια αποστολών αναγνώρισης.

Το North Sentinel Island, που βρίσκεται στον Κόλπο της Βεγγάλης, ανήκει στην Ινδία και παραμένει ένα αίνιγμα παρά το γεγονός ότι κατοικείται για περίπου 60.000 χρόνια.

Είναι πολύ λίγα πράγματα γνωστά για τους ανθρώπους της φυλής, τη γλώσσα, τα τελετουργικά και το νησί που αποκαλούν σπίτι τους.

Λόγω της εχθρότητάς τους προς τους ξένους, έχουν φωτογραφηθεί σπάνια, με τις περισσότερες φωτογραφίες και τα βίντεο που έχουν τραβηχθεί να είναι κακής ποιότητας.

Υπάρχουν επίσης αντικρουόμενες αναφορές σχετικά με τον πληθυσμό της φυλής, με τις περισσότερες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για μερικές δεκάδες έως μερικές εκατοντάδες.

Είναι ακόμα ασαφείς οι όποιες επιπτώσεις του τσουνάμι του 2004 για τον πληθυσμό και το νησί, αν και μετά το τσουνάμι ένα μέλος της φυλής φωτογραφήθηκε ενώ προσπαθούσε να ρίξει βέλος σε ελικόπτερο της ινδικής ακτοφυλακής.

Συχνά αναφέρεται ως “Φυλή της Λίθινης Εποχής”, με τη Sentinelese να αποτελεί ενδεχομένως την πιο απομονωμένη φυλή στον κόσμο και την ινδική κυβέρνηση να μην παρεμβαίνει στις υποθέσεις του.

Μετά από αρκετές αποτυχημένες απόπειρες να έρθει σε επαφή με τους ανθρώπους της φυλής, η ινδική κυβέρνηση αποφάσισε να εγκαταλείψει τις προσπάθειες και να επιτρέψει στη φυλή να ζήσει όπως θέλει σε ένα νησί που έχει περίπου το μέγεθος του Μανχάταν.

Για τις ινδικές μάλιστα αρχές καθιστά έγκλημα το να προσπαθήσει κάποιος να έρθει σε επαφή με τα μέλη της φυλής και να πλησιάσει σε απόσταση 3 μιλίων.

Λόγω της πλήρους απομόνωσής τους, οι πιθανότητες να εξαφανιστούν από μια επιδημία, σύμφωνα με την οργάνωση Survival International, είναι πολύ υψηλές.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε