Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

H γκάφα του Ολάντ στα μήνυμα του προς τον Ομπάμα

H γκάφα του Ολάντ στα μήνυμα του προς τον Ομπάμα

Η Liberation πανηγύριζε με έκτακτη εκδοση, οι γάλλοι σχεδόν βγήκαν στους δρόμους να πανηγυρίσουν την επανεκλογή Ομπάμα και μέσα στο κλίμα ενθουσιασμού ο γάλλος Πρόεδρος παρασύρθηκε και έδειξε πόσο μαντάρα είναι τα αγγλικά του!

Βούιξαν λοιπόν, twitter και facebook όταν είδαν στην την συγχαρητήρια επιστολή του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ προς τον Αμερικανό ομόλογό του.

Στο μήνυμά του που δημοσιεύεται στον λογαριασμό της γαλλικής Προεδρίας στο Twitter, ο Ολάντ βάζει την υπογραφή του με στυλό προσθέτοντας τη φράση «friendly, François Hollande».

Όμως η φράση αυτή στα αγγλικά μπορεί να διαβασθεί ως «φιλικός, Φρανσουά Ολάντ», αντί για το «φιλικά» στο οποίο στόχευε ο Γάλλος πρόεδρος και στα αγγλικά αποδίδεται με τη φράση «friendly yours».

Το 2010, ο προκάτοχός του Νικολά Σαρκοζί είχε προκαλέσει τρελο γέλιο στα ιντερνετικά μέσα όταν, εκφράζοντας τη λύπη του προς την Αμερικανίδα ΥΠΕΞ Χίλαρι Κλίντον για τη βροχή κατά την υποδοχή της είχε πει «sorry for the time» (συγγνώμη για την ώρα), αντί για το σωστό «sorry for the weather» (συγγνώμη για τον καιρό).
Κάποιοι βέβαια λένε ότι δεν υπάρχει πιο σέξι από το ν’ακούς γάλλο να μιλάει αγγλικά. Το αντίθετο είναι χαλια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η φωτογραφία Μπαράκ Μισέλ η πιο δημοφιλής όλων των εποχών στο Facebook

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε