Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

H LG μπλοκάρει την εισαγωγή του Playstation 3 στην Ευρώπη!

Όλα τα Playstation 3 που εισάγονται στην Ευρώπη για τις επόμενες 10 μέρες θα κατάσχονται σύμφωνα με εντολή του δικαστηρίου

Τα τελωνεία της Ευρώπης φαίνεται οτι έχουν λάβει εντολή να κατάσχουν όλες τις παρτίδες Playstation 3 για τις επόμενες δέκα μέρες, μετά από αγωγή που κατέθεσε η LG, υποστηρίζοντας ότι η Sony παραβίασε τις πατέντες της.

Συγκεκριμένα στην αγωγή της η LG υποστηρίζει ότι το PlayStation και οι τηλεοράσεις Bravia της Sony παραβιάζουν δικές της πατέντες, σχετικά με την αναπαραγωγή δίσκων Blu-ray. Πάντως πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν οτι αυτή η αγωγή είναι μάλλον απάντηση σε αυτή που της είχε κάνει πριν λίγο καιρό η Sony που αφορούσε παραβίαση πατεντών σε ορισμένα κινητά της.

Έτσι λοιπόν ένα ποινικό δικαστήριο στην Ολλανδία εξέδωσε αυτή τη διαταγή κατάσχεσης την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ η οριστική εκδίκαση της υπόθεσης ακόμα εκκρεμεί και μάλλον δεν πρόκειται να φτάσει ποτέ στο δικαστήριο αφού τέτοιες διαμάχες συνήθως επιλύονται με εξωδικαστικούς συμβιβασμούς.

Οι δύο εταιρείες έχουν απευθυνθεί στην αμερικανική Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου, με σκοπό να σταματήσουν οι εισαγωγές των συσκευών που θίγουν την πνευματική ιδιοκτησία τους ενώ τέλος αν η διαταγή κατάσχεσης των PS3 ισχύσει για περισσότερο από δέκα ημέρες, είναι πολύ πιθανό η κονσόλα να εξαφανιστεί από τα ράφια των ευρωπαϊκών καταστημάτων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε