Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

“H Μέρκελ είναι λύκαινα, εγωπαθής και μανιακή με την εξουσία” – Βιβλίο στελέχους της γερμανικής κυβέρνησης!

“H Μέρκελ είναι λύκαινα, εγωπαθής και μανιακή με την εξουσία” – Βιβλίο στελέχους της γερμανικής κυβέρνησης!
Βιβλίο – ποταμό για τον χαρακτήρα της Άγκελα Μέρκελ, κυκλοφόρησε στέλεχος γερμανικών κυβερνήσεων. Συνέντευξη της συγγραφέως σε ελληνικό περιοδικό
«Λύκαινα», «μανιακή με την εξουσία», «εγωπαθή», ταγό του μυστικού συνθήματος «Αγοράζουμε την Ευρώπη», χαρακτηρίζει τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, σε συνέντευξή της, που δημοσιεύεται στο νέο τεύχος του περιοδικού «Crash», η συγγραφέας Γκέρτρουντ Χέλερ, στέλεχος των γερμανικών κυβερνήσεων, πτυχιούχος Φιλοσοφίας, Λογοτεχνίας και Ιστορίας της Τέχνης και καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο του Πάντερμπορν.
 
Κάνει λόγο για «Σύστημα Μ (σσ. Μέρκελ)», ενώ εμφανίζεται σχεδόν βεβαία πως η καγκελάριος «υπολογίζει μια πιθανή καταστροφή του ευρώ», παρουσιάζοντας ως επιχείρημα την πρόταση που η κ. Μέρκελ διατύπωσε στην κομισιόν, να διαδεχθεί τον Μπαρόζο ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Τασκ, επειδή η συγκεκριμένη χώρα είναι εκτός ευρωζώνης και πιθανότατα με τη «συγκεκριμένη επιλογή δείχνει ότι μπορεί να υπολογίζει την έναρξη μίας νέας εποχής, στην οποία θα υπάρχουν και χώρες χωρίς ευρώ. Έτσι η Ευρώπη θα διασπαστεί».
 
«Η καγκελάριος δρα μεθοδικά και δεν αφήνει τίποτε στην τύχη», σημειώνει.
 
Στη συνέντευξη, που παραχωρεί στο ελληνικό περιοδικό με αφορμή την κυκλοφορία, στην αγορά, του τελευταίου της βίβλιου υπό τον χαρακτηριστικό τίτλο «Η Νονά», η κ. Χέλερ αποδίδει στη Γερμανίδα καγκελάριο «πρωταγωνιστικό ρόλο σε ένα δαιμονικό παιχνίδι, με μυστικό σύνθημα “Αγοράζουμε Ευρώπη”», εκτιμώντας πως η Ανγκ. Μέρκελ «ασκεί τα καθήκοντά της, όπως σε ένα κατάστημα γενικού εμπορίου: προϊόντα που δεν πωλούνται, αποσύρονται από την κυκλοφορία. Προϊόντα ανταγωνιστικά, τα οποία πωλούνται ευκολότερα, αντιγράφονται».
 
Η συγγραφέας δεν παραλείπει να αναφέρει πως ακόμη και ο πολιτικός της μέντορας, Χέλμουτ Κολ, είναι επικριτικός απέναντι στην κ. Μέρκελ, κι αυτό επειδή η καγκελάριος έχει συμβούλους τρίτης κατηγορίας, δεν επιτρέπει να έχει κοντά της άριστους, τους καλύτερους. Καθέναν που είναι καλός τον θεωρεί πιθανό αντίπαλο, ανταγωνιστή…». Άλλωστε, όπως συμπληρώνει η ίδια, εκείνος την είχε τοποθετήσει σε «αξίωμα, που δεν ήταν ιδιαίτερα “επικίνδυνο” να το αξιοποιήσει για να ανελιχθεί στην εξουσία», αλλά εκείνη τα κατάφερε μετά την πτώση του.
 
Η κ. Χέλερ περιγράφει ένα αναξιόπιστο, ανήθικο πρόσωπο, το οποίο «χρησιμοποιεί την ηθική σαν όργανο για να κάνει τους πολίτες να νιώθουν ασφαλείς και την επόμενη μέρα εφαρμόζει μία θέση, την οποία είχε καταγγείλει χθες». Επιπλέον, όπως σημειώνει, η κ. Μέρκελ «παρακάμπτει το γερμανικό Σύνταγμα, αλλά και το ευρωπαϊκό Δίκαιο χωρίς να συναντά αντιδράσεις. Έτσι καταστρατηγεί διατάξεις και αξίες».
 
Όσο για το πώς ερμηνεύει η ίδια τα υψηλά ποσοστά προτίμησης των Γερμανών ψηφοφόρων, που συγκεντρώνει η Γερμανίδα καγκελάριος, η κ. Χέλερ τα αποδίδει στο ότι «έχει αναδειχθεί σε υπερκομματική», αλλά -όπως λέει- «το ερώτημα είναι αν αυτό είναι καλό για τη δημοκρατία. Δηλαδή, είναι θετικό να υπάρχει μία ομοιομορφία, να δίνουμε συνεχώς τα χέρια και η αντιπολίτευση να χάνεται; Κάθε σχετική απόφαση, που θα λαμβάνεται έτσι, θα είναι σωστή;».
 
 


Αν η Μέρκελ είχε μόνο έναν αντίπαλο, θα κέρδιζε άνετα τις εκλογές – Κόσμος

Η “κόκκινη Ανγκελα”-Οι πλούσιοι της Ελλάδας να βάλουν το χέρι στην τσέπη να βοηθήσουν την πατρίδα τους!” – Οικονομία

Spiegel: Γιατί η Μέρκελ θέλει ξαφνικά την Ελλάδα στο ευρώ; – Κόσμος

Spiegel: Η Μέρκελ θέλει πάση θυσία να κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη – Οικονομία

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε