Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Η τελευταία φωτογράφιση της Μέριλιν Μονρό – Ιστορικές φωτογραφίες

Η τελευταία φωτογράφιση της Μέριλιν Μονρό – Ιστορικές φωτογραφίες

Τρεις εβδομάδες πριν βρεθεί νεκρή μέσα στο σπίτι της, η Μέριλιν Μονρό είχε κάνει ακόμη μια φωτογράφιση. Οι φωτογραφίες έμελλε να μη δουν το φως της δημοσιότητας παρά χρόνια μετά το θάνατό της.

Οι τελευταίες φωτογραφίες του απόλυτου sex symbol του Χόλιγουντ, βγαίνουν πια σε δημοπρασία από τον οίκο Bloomsbury Auctions του Λονδίνου.

Ήταν 13 Ιουλίου του 1962 όταν η Μέριλιν Μονρό και ο προσωπικός της φίλος και φωτογράφος Τζορτζ Μπάρις, συνεργάστηκαν για την τελευταία φωτογράφιση της σταρ. Η φωτογράφιση έγινε για ένα βιβλίο για τη ζωή της Μέριλιν που επρόκειτο να κυκλοφορήσει.






Το βιβλίο θα είχε τίτλο “Μέριλιν η ζωή της με δικά της λόγια”. Αλλά όταν εκείνη βρέθηκε νεκρή μέσα στο διαμέρισμά της στο Λος Άντζελες, σε ηλικία μόλις 36 ετών, ο Μπάρις δεν μπόρεσε να αντέξει το χαμό της καλής του φίλης και μαζί με τις φωτογραφίες, έκρυψε και τα όποια σχέδια είχε για το βιβλίο.

25 χρόνια μετά, ο Μπάρις μαζί με τον συλλέκτη φωτογραφιών Έντουαρντ Γουέστερν δημοσίευσε τις “Τελευταίες φωτογραφίες”. Η έκδοση είχε μόλις 99 αντίγραφα.

Η δημοπρασία των τελευταίων οκτώ φωτογραφιών της Μέριλιν Μονρό θα γίνει από τον οίκο Bloomsbury Auctions στις 4 Ιουνίου στο Λονδίνο. Αναμένεται να πωληθούν 1000 λίρες η μία.

Ο Μπάρις και η Μονρό γνωρίστηκαν το 1954 στα γυρίσματα της ταινίας Επτά χρόνια φαγούρα.

Πηγή: Daily Mail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε