Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

H τρόικα αναλαμβάνει δράση στην Πορτογαλία

H τρόικα αναλαμβάνει δράση στην Πορτογαλία

Οι εκπρόσωποι των πιστωτών της Πορτογαλίας θα ξεκινήσουν την ερχόμενη Τρίτη την τέταρτη αποστολή αξιολόγησης της χώρας όσον αφορά την εφαρμογή των μέτρων που οφείλει να λάβει η χώρα σε αντάλλαγμα για το δάνειο που της χορηγήθηκε πέρσι.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών της Πορτογαλίας η αποστολή των εκπροσώπων της τρόικας (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) θα διαρκέσει περίπου δύο εβδομάδες.

Όπως και στις τρεις προηγούμενες αξιολογήσεις, η τρόικα θα αναλύσει, σε συνεργασία με την κυβέρνηση, “το έργο που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα και το πρόγραμμα των επόμενων τριμήνων”, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Για να λάβει το δάνειο των 78 δισεκατομμυρίων ευρώ η Λισαβόνα δεσμεύτηκε να εφαρμόσει ένα ευρύ πρόγραμμα λιτότητας και να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις μέσα σε διάστημα τριών ετών, με σκοπό να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμά της και να δώσει νέα ώθηση στην οικονομία της.

Στην τελευταία τους αξιολόγηση οι εκπρόσωποι της τρόικας εκτίμησαν ότι το πρόγραμμα της Πορτογαλίας βρίσκεται “σε καλό δρόμο” μολονότι υπάρχουν ακόμη προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε