Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Happy end στο θρίλερ με την ομηρία στην Αυστραλία – Δείτε φωτό

Σώο και άβλαβες αλλά σε κατάσταση σοκ, το 12χρονο κορίτσι που επί 12 ώρες ήταν όμηρος του ίδιου του, του πατέρα, είναι πλέον ασφαλές.

Ο θρίλερ της ομηρίας ξεκίνησε όταν ένας 52χρονος μπήκε σε νομικό γραφείο του Σίδνεϊ, συνοδευόμενος από το κορίτσι, φωνάζοντας ότι μέσα στο σακίδιό του έχει κρύψει βόμβα και απειλούσε τους αστυνομικούς ότι θα ανατιναχθεί.

Ο 52χρονος φέρεται να είναι πατέρας του κοριτσιού και η αστυνομία εκτιμά ότι η υπόθεση συνδέεται με δικαστική διαμάχη του άνδρα για την κηδεμονία του παιδιού.

Επί 12 ώρες οι ειδικοί της αστυνομίας προσπαθούσαν να πείσουν τον άνδρα να αφήσει το κορίτσι ελεύθερο και να παραδοθεί. Αλλά όταν οι διαπραγματεύσεις έφτασαν σε αδιέξοδο, αποφασίστηκε η έφοδος. Το παιδί απελευθερώθηκε και ο δράστης συνελήφθη.

Αμέσως μετά την επιχείρηση, το παιδί επιβιβάστηκε σε ασθενοφόρο που ήταν σταθμευμένο έξω από το κτίριο, ενώ πυροτεχνουργοί εξακολουθούν να εξετάζουν το σακίδιο του άνδρα για την ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού.

Κανένας άλλος δεν βρισκόταν στο γραφείο στη διάρκεια της ομηρίας σε κτίριο κοντά στο Δικαστήριο Οικογενειακών Υποθέσεων στα περίχωρα του Σίδνεϊ.

Η αστυνομία δεν επιβεβαίωσε αν το κορίτσι είναι κόρη του 52χρονου, όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, αλλά σύμφωνα με δημοσιογράφο του Sky TV, το κορίτσι φώναξε: “Αυτός είναι ο πατέρας μου!” τη στιγμή που απομακρυνόταν από την περιοχή.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δραματικές ώρες – Πατέρας κρατάει όμηρο την κόρη του και απειλεί να ανατινάξει το κτίριο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε