Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Η Air France ακύρωσε πτήση για Συρία

Η Air France πρωτοστατεί και στο εμπάργκο των επιβατικών πτήσεων μετά την απόφασή της να ματαιώσει την πτήση Παρίσι-Δαμασκός, εξαιτίας των βιαιοτήτων που σημειώνονται στη Συρία.

Πρόκειται για την πτήση που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα στις 13:40 τοπική ώρα (14:40 ώρα Ελλάδας). Επίσης, η εταρεία δεν έχει αποφασίσει ακόμα για τις υπόλοιπες πτήσεις αυτής της εβδομάδας.

“Η πτήση ΑF 570 Παρίσι-Δαμασκός ματαιώνεται εξαιτίας της κατάστασης στη Συρία”, δήλωσε εκπρόσωπος της Air France. Η πτήση αυτή επρόκειτο να προσγειωθεί στη Δαμασκό στις 21:10 τοπική και ώρα Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον ίδιο εκπρόσωπο, η πτήση της επιστροφής που επρόκειτο ν΄αναχωρήσει από τη Δαμασκό στις 23:15 τοπική ώρα και θα έφθανε στο Παρίσι στις 05:35 αύριο το πρωί, επίσης ματαιώνεται.

“Η Air France δεν έχει ακόμα αποφασίσει για τις δυο άλλες πτήσεις που προβλέπονται γι΄αυτήν την εβδομάδα (Πέμπτη και Σάββατο). Παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή την κατάσταση στη Συρία”, πρόσθεσε ο κπρόσωπος της εταιρείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον προηγούμενο μήνα είχε αποφασιστεί εμπάργκο στις πτήσεις από τη Συρία, ώστε αυτές να μην μπορούν να προσγειωθούν σε ευρωπαϊκό έδαφος. Το εμπάργκο αφορούσε μόνο τις εμπορευματικές πτήσεις αφού κάτι τέτοιο για τις επιβατικές θα εμπόδιζε τους ξένους υπηκόους να εγκαταλείψουν τη χώρα.

ΔΙΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κυρώσεις και εμπάργκο στη Συρία αποφασισε η Ευρώπη

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε