Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

“Η Air France θέλει να αγοράσει την Alitalia”

“Η Air France θέλει να αγοράσει την Alitalia”

Η γαλλική αεροπορική εταιρία Air France έχει αποφασίσει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να καταφέρει να αγοράσει την Alitalia, όπως αναφέρει σήμερα ο ιταλικός Τύπος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Il Messaggero και την δημόσια τηλεόραση Rai, την προσφορά αγοράς έχει αναλάβει να προωθήσει η τράπεζα επενδύσεων Lazard και η συμφωνία μπορεί να υπογραφεί πριν την έλευση του καλοκαιριού.

Η γαλλική αεροπορική εταιρία φέρεται έτοιμη να κάνει στους ιταλούς μετόχους, προσφορά κατά 20% υψηλότερη από το ποσό που διέθεσαν πριν από πέντε χρόνια για την αγορά της Alitalia.

Ο τότε πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, είχε εναντιωθεί σε πώληση σε ξένη αεροπορική εταιρία επιμένοντας ότι ο αερομεταφορέας έπρεπε να μείνει σε ιταλικά χέρια. Είχε επιλεγεί, τελικώς, μια συμμαχία ντόπιων επιχειρηματιών, η οποία είχε καταβάλλει κάτι περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Η συμμαχία Air France Klm είχε καταφέρει να διατηρήσει όμως το 25% των μετοχών.

Όπως αναφέρουν οι σχολιαστές «μέσα σε τέσσερα χρόνια η Alitalia έχασε 753 εκατομμύρια ευρώ και η πώληση, πλέον, μοιάζει μονόδρομος, εκτός και αν υπάρξει μια δυναμική παρέμβαση από μέρους της ιταλικής πολιτικής».

«Η πιο ρεαλιστική εναλλακτική στην πρόταση της Air France είναι μια συμμαχία επιχειρηματιών από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η οποία θα ήθελε να αναβαθμίσει και το αεροδρόμιο της Ρώμης Leonardo Da Vinci. Η γαλλική εταιρία, όμως, θα παίξει με αποφασιστικότητα όλα της τα χαρτιά», προσθέτει η εφημερίδα Il Messaggero.

Διαβάστε

Απολύσεις ετοιμάζει η Alitalia

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε