Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Η αμερικανική Βουλή ψήφισε τη χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους ως το Σεπτέμβριο

Η αμερικανική Βουλή ψήφισε τη χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους ως το Σεπτέμβριο

Η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ ψήφισε σήμερα τη χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, σε ένα πρώτο βήμα προς μια ενδεχόμενη ρύθμιση της κρίσης, η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει το κλείσιμο εν μέρει των δημόσιων υπηρεσιών από τα τέλη Μαρτίου.

Το ομοσπονδιακό κράτος έχει το δικαίωμα να λειτουργεί ως τις 27 Μαρτίου σύμφωνα με νόμο περί της χρηματοδότησής του που ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο. Χωρίς μια ψηφοφορία του Κογκρέσου πριν από αυτήν την καταληκτική ημερομηνία για να παραταθεί η χρηματοδότησή του, οι μη βασικές δημόσιες υπηρεσίες θα είχαν την υποχρέωση να κλείσουν, θέτοντας εκατοντάδες χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους σε αργία, χωρίς απολαβές.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων -στην οποία την πλειοψηφία έχουν οι Ρεπουμπλικάνοι- ψήφισε σήμερα με 267 ψήφους υπέρ έναντι 151 κατά την χρηματοδότηση του κράτους ως τις 30 Σεπτεμβρίου, στη βάση του επιπέδου των σημερινών δαπανών.
Την ερχόμενη εβδομάδα η Γερουσία, την οποία ελέγχουν οι Δημοκρατικοί, θα ψηφίσει το δικό της κείμενο. Στη συνέχεια θα πρέπει να υπάρξει μια “συμφιλίωση” ανάμεσα στις δύο εκδοχές, προτού ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα μπορέσει να θέσει σε ισχύ τον νόμο.

Χθες η αμερικανική κυβέρνηση εξέφρασε “βαθειά ανησυχία για τις συνέπειες” του κειμένου της Βουλής των Αντιπροσώπων, αλλά προς το παρόν δεν διατύπωσε κάποια απειλή για την άσκηση βέτο. Ο προσωρινός αυτός προϋπολογισμός δεν αναιρεί τις αυτόματες δημοσιονομικές περικοπές, οι οποίες τέθηκαν σε ισχύ την Παρασκευή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αδιέξοδο στο Κογκρέσο και κίνδυνος για χιλιάδες απολύσεις – Ετοιμάζουν περικοπές 1,2 τρισ. δολαρίων

 

Ομπάμα: “Δεν την γλιτώνουν τη λιτότητα οι ΗΠΑ”

 

Αύξηση του κατώτατου μισθού θέλει ο Ομπάμα

 

Εκτοξεύτηκε η δημοτικότητα του Ομπάμα

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε