Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Η Άννα Φρανκ γράφει το ημερολόγιό της… στο Μαντάμ Τισό

Το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων στο Βερολίνο θα εκθέτει από σήμερα ένα άγαλμα της Άννας Φράνκ, την οποία θα αναπαριστά, σκυμμένη στο γραφείο της, να γράφει στο διάσημο ημερολόγιό της.

Η αδικοχαμένη έφηβη αναπαρίσταται χαμογελαστή «εν μέσω ενός περιβάλλοντος που είναι εμπνευσμένο από τον περίγυρο του μικρού δωματίου της στην παλιά πόλη του Άμστερνταμ»,τονίζεται στο σχετικό ανακοινωθέν.

Οι επισκέπτες μπορούν «να κάθονται δίπλα της στο γραφειάκι της και φυσικά να ρίξουν μία ματιά στο παγκοσμίως γνωστό ημερολόγιό της», υπογραμμίζει το Μουσείο, που ήδη διαθέτει ένα κέρινο άγαλμα της Άννας Φρανκ στο παράρτημά του στο Άμστερνταμ.

Γεννημένη στη Φρανκφούρτη, η εβραία έφηβη Άννα Φρανκ, της οποίας η οικογένεια ζούσε εξόριστη στο Άμστερνταμ στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, κρατούσε σημειώσεις στο ημερολόγιό της έως την ημέρα της σύλληψης και του εγκλεισμού της σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, όπου και άφησε την τελευταία της πνοή το 1945.

Μεταξύ των άλλων επιφανών ιστορικών προσωπικοτήτων που κέρινα ομοιώματά τους φιλοξενούνται στο Μουσείο Τισό του Βερολίνου περιλαμβάνονται η Γερμανίδα αντιστασιακός Σοφί Σολ, ο Καρλ Μαρξ, ο «σιδηρούς καγκελάριος» Ότο Φον Μπίσμαρκ κ.ά.

Στα τέλη Φεβρουαρίου, το Εβραϊκό Μουσείο της Φρανκφούρτης ανακοίνωσε πως πρόκειται να επαναπατρίσει από το 2015 τα αρχεία και τα αντικείμενα που ανήκαν στην οικογένεια Φρανκ, τα οποία σήμερα φυλάσσονται στο Ίδρυμα Άννας Φρανκ στη Βασιλεία της Ελβετίας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε