Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Η BP πλήρωσε ήδη 8 δισ. δολάρια για τον Κόλπο του Μεξικού

Η BP πλήρωσε ήδη 8 δισ. δολάρια για τον Κόλπο του Μεξικού
Η ΒΡ έχει ήδη πληρώσει οκτώ δισεκατομμύρια δολάρια για την πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία.
 

Ο βρετανικός πετρελαϊκός όμιλος ΒΡ ανακοίνωσε σήμερα ότι το κόστος από την άνευ προηγουμένου οικολογική καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού έχει ανέλθει μέχρι σήμερα σε οκτώ δισεκατομμύρια δολάρια (6,2 δισεκατομμύρια ευρώ) συνολικά, ενώ μένουν ακόμη δύο εβδομάδες για να σφραγιστεί η πετρελαιοπηγή.
 
Το ποσό αυτό περιλαμβάνει το σύνολο των δαπανών του ομίλου για τον περιορισμό της πετρελαιοκηλίδας, τον καθαρισμό της περιοχής από το πετρέλαιο, τη γεώτρηση βοηθητικών πηγαδιών, την καταβολή ποσών στις παρόχθιες Πολιτείες (Φλόριντα, Αλαμπάμα, Λουιζιάνα και Μισισίπι) για την αντιμετώπιση της οικολογικής καταστροφής, καθώς και ποσά στις ομοσπονδιακές αρχές, αναφέρει ανακοίνωση της ΒΡ από το Λονδίνο.
 
Ο όμιλος δαπάνησε το διπλάσιο ποσό σε σχέση με αυτό που υπολόγιζε στις εκτιμήσεις του στις 19 Ιουλίου.
 
Η ΒΡ υπενθύμισε ότι δέχτηκε να ιδρύσει ένα ταμείο το οποίο θα χρηματοδοτήσει με 20 δισεκατομμύρια δολάρια, στόχος του οποίου θα είναι η καταβολή αποζημίωσης στα θύματα της πετρελαιοκηλίδας.
 
Τεράστιες ποσότητες πετρελαίου χύνονται καθημερινά στις αμερικανικές ακτές, μετά την καταστροφή έπειτα από έκρηξη της πλατφόρμας άντλησης πετρελαίου Deep Water, την οποία εκμεταλλευόταν η BP.
 
Η έκρηξη, που σημειώθηκε στις 20 Απριλίου, στοίχισε τη ζωή 11 εργαζομένων και προκάλεσε την διαρροή εκατομμυρίων βαρελιών αργού στον Κόλπο του Μεξικού.
 
Υστερα από αυτό, δημιουργήθηκε ένα ειδικό ταμείο αποζημιώσεων για να δοθεί βοήθεια στους πληγέντες.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε