Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Η British Airways προσφεύγει κατά των απεργών

Η British Airways προσφεύγει κατά των απεργών

Η British Airways ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει προσφυγή στο ανώτατο δικαστήριο του Λονδίνου ώστε να μην γίνουν οι απεργίες που αναμένεται να αρχίσουν την επόμενη εβδομάδα.

Η βρετανική αεροπορική εταιρεία δήλωσε την Παρασκευή ότι θα ξεκινήσει τη διαδικασία αυτή την Δευτέρα, 24 ώρες πριν την προγραμματισμένη έναρξη των κινητοποιήσεων, που προβλέπονται σε τέσσερα κύματα των πέντε ημερών, από τις 18 Μαΐου έως τις 9 Ιουνίου.

“Ο νόμος για τις σχέσεις μεταξύ των συνδικάτων και των εργοδοτών, του 1992, προβλέπει ότι όλοι αυτοί που μπορούν να ψηφίσουν λαμβάνουν τα πλήρη αποτελέσματα της ψηφοφορίας” σχετικά με την απεργία, αναφέρει σε ανακοίνωση της η εταιρεία. “Πιστεύουμε ότι (το συνδικάτο) Unite δεν έχει εκπληρώσει αυτές τις υποχρεώσεις”, τονίζεται από την ίδια πηγή.

Το όργανο συμβιβασμών Acas κάλεσε την British Airways και το Unite, το οποίο κάλεσε για απεργία, να κάνουν διαπραγματεύσεις για να προσπαθήσουν να βρουν μια λύση σε μια σύγκρουση που αφορά κυρίως τη μείωση του αριθμού των ιπταμένων συνοδών και φροντιστών που επιθυμεί να επιβάλει η διοίκηση. Ο Φίλιπ Χάμοντ, ο Υπουργός Μεταφορών της νέας κυβέρνησης των Συντηρητικών του Ντέιβιντ Κάμερον, θα συναντηθεί επίσης και με τις δύο πλευρές την Δευτέρα.

“Αυτή η απεργία είναι πολύ κακή για τους επιβάτες, την British Airways και τους εργαζόμενους. Καταλαβαίνω πώς αυτό μπορεί να είναι πολύ δύσκολο, όταν οι θέσεις εργασίας των ανθρώπων αλλάζουν, αλλά μια παρατεταμένη σειρά απεργιών, θα αποδυναμώσει την εταιρεία και θα θέσει αυτές τις θέσεις εργασίας σε κίνδυνο”, είπε, καλώντας τα συνδικάτα και τη διοίκηση των εταιρείας να βρουν έδαφος συνεννόησης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε