Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Η CIA ανέκρινε τις χήρες του Οσάμα μπιν Λάντεν

ΦΩΤΟ REUTERS

Η συμπεριφορά τους ήταν «εμφανώς εχθρική» σύμφωνα με τους Αμερικανούς αξιωματούχους.

Οι τρεις γυναίκες κρατούνται από τις πακιστανικές αρχές ασφαλείας από την ημέρα της επιχείρησης των Αμερικανών κομάντο στο κρησφύγετο του Αμποταμπάντ. Σύμφωνα με το CNN, εξετάστηκαν και από τους πράκτορες της CIA, παρουσία όμως και Πακιστανών αξιωματικών.

Επικαλούμενο Πακιστανό και δύο Αμερικανούς αξιωματούχους, το CNN μετέδωσε ότι οι τρεις γυναίκες εξετάστηκαν μαζί, αν οι Αμερικανοί ανακριτές ήθελαν οι χήρες να εξεταστούν χωριστά. Η μεγαλύτερη ηλικιακά από τις τρεις χήρες ήταν η μόνη που μίλησε.

Μέχρι στιγμής, το Πακιστάν δεν έχει λάβει αιτήματα για την έκδοσή τους από την Υεμένη ή τη Σαουδική Αραβία, τις χώρες καταγωγής των τριών συζύγων του Μπιν Λάντεν.

Η παρουσία της οικογένειας σε μια πόλη όπου βρίσκονται σχεδόν 10.000 στρατιώτες, οδήγησε Αμερικανούς υψηλόβαθμους αξιωματούχους να εκφράζουν δημόσια αμφιβολίες για την ειλικρίνεια του Ισλαμαμπάντ, βασικού συμμάχου της Ουάσινγκτον στον πόλεμό της κατά της τρομοκρατίας που άρχισε στα τέλη του 2001, και να υποψιάζονται συνωμοσίες στις τάξεις της στρατιωτικής μηχανής και των υπηρεσιών πληροφοριών του Πακιστάν.

Την ίδια ώρα, η ηγεσία των πακιστανικών ενόπλων δυνάμεων καλείται να δώσει εξηγήσεις στο Κοινοβούλιο της χώρας για το γεγονός πως δεν είχε αντιληφθεί την παρουσία Λάντεν στο Αμποταμπάντ αλλά και για την αμερικανική εισβολή, χωρίς να το γνωρίζει, στο κρησφύγετο του ηγέτη της αλ Κάιντα.

Η ασφάλεια στο Ισλαμαμπάντ έχει αυξηθεί ενόψει της ενημέρωσης, με την αστυνομία να πραγματοποιεί ελέγχους σε οχήματα και ελικόπτερα να υπερίπτανται της πόλης, ιδίως μάλιστα μετά τη σημερινή επίθεση σε ακαδημία της αστυνομίας στο Σαμπκαντάρ, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 80 ανθρώπων, στην πλειονότητά τους αστυνομικών. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι Ταλιμπάν ως αντίποινα για την εξόντωση του Μπιν Λάντεν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Αλ Κάιντα άρχισε την εκδίκηση – Λουτρό αίματος στο Πακιστάν

Τα χειρόγραφα του Μπιν Λάντεν γρίφος για τις ΗΠΑ – Γιατί πάγωσαν οι ειδικοί όταν τα διάβασαν;

O γιος του Μπιν Λάντεν μιλάει στην κάμερα για την εκτέλεση του πατέρα του 

Οι γιοι του Λάντεν μηνύουν τον Ομπάμα!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε