Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Η δημοτικότητα Ολάντ τραβάει την… κατηφόρα

Η δημοτικότητα Ολάντ τραβάει την… κατηφόρα

Ούτε τέσσερις μήνες δεν έχει «κλείσει» την προεδρία της Γαλλίας ο Φρανσουά Ολάντ και ήδη έχει αρχίσει να καταλαβαίνει τη… γλύκα της εξουσίας.

Από τη μια η οικονομική κατάσταση στη Γαλλία, από την άλλη οι διαφωνίες στους κόλπους των Σοσιαλιστών για την ευρωπαϊκή πολιτική ή την πυρηνική ενέργεια, οι κατηγορίες πως δεν έχει… υψώσει ανάστημα στην Άνγκελα Μέρκελ έχουν «πληγώσει» την εικόνα του Γάλλου προέδρου.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών, οι πολίτες που δηλώνουν ικανοποιημένοι από το έργο του Γάλλου προέδρου έχουν μειωθεί σημαντικά (μεταξύ 44% και 54%, λένε οι εταιρείες δημοσκοπήσεων), ενώ το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση του πρωθυπουργού Ζαν-Μαρκ Ερό (46% ως 57%).

Οι περισσότεροι Γάλλοι θεωρούν ότι ο Ολάντ κινείται πολύ αργά.

Η ανεργία πλησιάζει το όριο του 10%, η ανάπτυξη έχει αποτελματωθεί, οι τιμές των βασικών προϊόντων αυξάνονται ραγδαία, οι επιχειρήσεις ανακοινώνουν απολύσεις και μείωση θέσεων εργασίας, όλα αυτά συνέβαλαν καθοριστικά στην επιδείνωση της κατάστασης, ενώ η κοινή γνώμη γίνεται ανυπόμονη απέναντι σε μια κυβέρνηση που έδινε την εντύπωση ότι δεν βρισκόταν σε «επαρκή κινητοποίηση» τον Αύγουστο, σχολίασε ο Μπρις Τεντουριέ, αναλυτής του ινστιτούτου Ipsos.

Ο Ερό επικρίθηκε και στους κόλπους των Σοσιαλιστών ότι είναι υπερβολικά αθόρυβος. Εκείνος ζήτησε να κριθεί για το σύνολο του έργου του.

Η κυβέρνηση πρόκειται σε δύο εβδομάδες να εξετάσει ένα σχέδιο για τη δημιουργία 150.000 θέσεων εργασίας για ανειδίκευτους ή νέους με μικρή εξειδίκευση, ενώ την Τρίτη ανακοίνωσε μια μείωση της τιμής των καυσίμων.

Παρ’ όλ’ αυτά, σύμφωνα με μία δημοσκόπηση, το 72% των Γάλλων θεωρεί ότι ο Ολάντ κινείται πάρα πολύ αργά για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πιο συχνές Συνόδους Κορυφής θέλει ο Ολάντ

Ολάντ σε Στουρνάρα:Πήγες φέτος στη Σύρο;

Συνάντηση Μόντι-Ολάντ στη Ρώμη στις 4 Σεπτεμβρίου

Η Μέρκελ φίμωσε τον Ολάντ!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε