Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Η δολοφονία του έβαλε φωτιά στο Λονδίνο – 35 μέρες μετά του είπαν το τελευταίο αντίο

Περισσότερο από ένα μήνα μετά το θάνατό του, ο Μαρκ Ντάγκαν, ο άνθρωπος που ήταν η αφορμή για την «εξέγερση» του Λονδίνου, οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία.

Συγγενείς και φίλοι, περίπου 750 άνθρωποι στο σύνολο, βρέθηκαν δίπλα στη μητέρα, τη σύντροφο του και τα τέσσερα παιδιά του το απόγευμα της Παρασκευής, σε εκκλησία του βόρειου Λονδίνου.

Ο Ντάγκαν έχασε τη ζωή του το βράδυ της 4ης Αυγούστου από πυρά αστυνομικών στο Τόττεναμ. Ο θάνατος του ήταν η σπίθα που άναψε το φιτίλι των πρωτοφανών επεισοδίων του Λονδίνου, με πέντε νεκρούς και ζημιές εκατοντάδων εκατομμυρίων λιρών.

Το λευκό φέρετρό του μεταφέρθηκε πάνε σε μια άμαξα, την οποία έσερναν τέσσερα λευκά άλογα. Στις τρεις πλευρές της άμαξας βρίσκονταν ανθοσυνθέσεις με τις λέξεις: πατέρας, αδερφός, εγγονός. Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια.



Σπαρακτικά τα λόγια της συντρόφου του, Σιμόν Γουίλσον. Εκείνη, δε μπόρεσε να μιλήσει από τη συγκίνηση. Το τελευταίο της αντίο εκφώνησε η αδερφή της.


«Μαρκ αγάπη μου, φίλε μου και πατέρα των παιδιών μου, πρώτα πραγματικέ μου έρωτα, γελάσαμε μαζί, κλάψαμε μαζί, αντιμετωπίσαμε δοκιμασίες μαζί. Είχαμε τα πάνω και τα κάτω μας. Δε μπορώ να πιστέψω ότι έχεις φύγει, ότι δεν είσαι εδώ. Αλλά θα έχεις πάντα ένα ξεχωριστό μέρος στην καρδιά μου. Δε μπορώ να καταλάβω γιατί έφυγες τόσο νωρίς. Τώρα είσαι στον παράδεισο και μας χαμογελάς και πάντα θα μας προσέχεις. Ό,τι κι αν λένε οι άλλοι, ο έρωτάς σου για μένα ήταν εδώ για να μείνει».

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άγρια επεισόδια στο Λονδίνο – Τραυματίες αστυνομικοί και λεηλασίες! Video

Λονδίνο: Ολονύχτιες μάχες και άλλες 100 συλλήψεις!

Το Λονδίνο μαζεύει τα κομμάτια του – Φωτο και video

Το Λονδίνο στις φλόγες – Επιστρέφει άρον άρον και ο Κάμερον!

Μετά το Λονδίνο επεισόδια σε Λίβερπουλ και Μπέρμινχαμ – “Φλέγεται” η Βρετανία

Το Λονδίνο είναι σε πόλεμο! – 16.000 αστυνομικοί στο δρόμο! – Βρετανός πρωθυπουργός:”Θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν να αποκαταστήσω την τάξη”

Ο πρώτος νεκρός στον πόλεμο του Λονδίνου – Αστυνομία: «Θα χρησιμοποιήσουμε πλαστικές σφαίρες αν χρειαστεί» – Ο Κάμερον συγκαλεί εκτάκτως τη Βουλή

Χαροπαλεύει 60χρονος άνδρας – Τον έδειραν και τον άφησαν αβοήθητο – Κόλαφος για την αστυνομία η βαλλιστική: ποτέ δεν πυροβόλησε ο 29χρονος

Ένας ακόμη νεκρός από τα επεισόδια στη Βρετανία

Τρείς νεκροί στο Μπέρμινγχαμ – Τους παρέσυραν με ΙΧ και τους σκότωσαν – 9χρονοι λεηλατούν και καίνε!

Εικόνες σοκ – Νεαροί πυροβολούν εναντίον ελικοπτέρου της αστυνομίας στο Λονδίνο

Κι άλλο βίντεο ντοκουμέντο! – ΙΧ παρασύρει αστυνομικούς στα επεισόδια του Λονδίνου

Άνθρωποι της διπλανής πόρτας οι ταραξίες της Αγγλίας – Φυλακίστηκαν δυο άτομα για τα επεισόδια στο Μάντσεστερ – Καλούν σε τζιχάντ μέσω internet

Βγαίνουν κανόνια στη Βρετανία! – Βίντεο σοκ: αστυνομικοί δέρνουν διαδηλωτή, νεαρός πυρπολεί κατάστημα – Όχι σε αντίποινα από τους συγγενείς των νεκρών

Η καταστροφική μανία των κουκουλοφόρων – 10λεπτο βίντεο ντοκουμέντο

Τον ανάγκασαν να γδυθεί στη μέση του δρόμου – Σοκαριστικά στιγμιότυπα από το Λονδίνο

‘Εκαναν στάχτη μια ιστορία 144 ετών!

«Τους ξέρετε;» – Η βρετανική αστυνομία βγάζει σε… γιγαντοοθόνη τους ταραξίες του Μπέρμιγχαμ

Βρέθηκε η μυστηριώδης γυναίκα που πήδηξε για να σωθεί από τις φλόγες

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε