Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Η εκρηκτική ύλη ήταν τελικά… τσιμέντο! False alarm στη Ρώμη

ΦΩΤΟ REUTERS

Η μαύρη σκόνη που εντοπίστηκε στο ύποπτο δέμα που στάθηκε αιτία να σημάνει συναγερμός στην «αιώνια πόλη», ήταν στην πραγματικότητα ανθρακικό ασβέστιο και όχι πυρίτιδα.

Το δέμα βρέθηκε στο σταθμό του μετρό στο προάστιο της Ρεμπίμπια και άμεσα προκλήθηκε αναστάτωση στους πολίτες και συναγερμός στις αρχές. Αλλά οι έρευνες έδειξαν πως περιείχε σωλήνες γεμάτους με τσιμέντο και όχι εκρηκτική ύλη όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά, μετέδωσαν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Σε άρθρο της η εφημερίδα Il Corriere della Sera αναφέρει ότι η ψεύτικη αυτή βόμβα μπορεί να τοποθετήθηκε επίτηδες στο μετρό για να ενοχοποιήσει τους φοιτητές που διαδήλωσαν την Τετάρτη σε όλη την Ιταλία κατά της μεταρρύθμισης των πανεπιστημίων.

Το ύποπτο δέμα ανακαλύφθηκε το πρωί της Τρίτης, σε όχημα συρμού της γραμμής Β από έναν υπάλληλο της εταιρείας δημόσιων μεταφορών της Ρώμης (ATAC).

Οι δυνάμεις ασφαλείας εξέτασαν αμέσως το περιεχόμενο του ύποπτου δέματος το οποίο “περιείχε έναν μηχανισμό έτοιμο να εκραγεί και μάλλον διέθετε μία κεραία”. Όμως περίπου μία ώρα αργότερα ο δήμαρχος της Ρώμης Τζιάνι Αλεμάνο δήλωσε ότι το δέμα δεν θα μπορούσε με κανένα τρόπο να εκραγεί.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε