Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Η Ελισάβετ φταίει για την κατάσταση της Βρετανίας

Η Ελισάβετ φταίει για την κατάσταση της Βρετανίας

Οι μισοί Βρετανοί ρίχνουν το φταίξιμο στην βασίλισσα Ελισάβετ για την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα.

Σχεδόν οι μισοί Βρετανοί θεωρούν ότι η χώρα τους άλλαξε προς το χειρότερο στη διάρκεια της 60χρονης παραμονής της βασίλισσας Ελισάβετ στο θρόνο, αλλά οι περισσότεροι εκτιμούν ότι οι εορτασμοί για τα 60χρονά της στο Μπάκινγχαμ θα κάνουν καλό στις επιχειρήσεις και στην εικόνα της Βρετανίας, σύμφωνα με χθεσινή δημοσκόπηση.

Τεράστια πλήθη αναμένεται να συμμετάσχουν στους εορτασμούς για το Διαμαντένιο Ιωβηλαίο της 86χρονης βασίλισσας την επόμενη εβδομάδα.

Δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρία ComRes για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου ITV διαπίστωσε ότι το 47% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η Βρετανία δεν είναι τόσο καλή χώρα σε σχέση με την περίοδο προ Ελισάβετ και λίγοι περισσότεροι από τους μισούς απάντησαν ότι δεν θα συμμετάσχουν στους εορτασμούς.

Ωστόσο, το 80% απάντησαν ότι οι εορτασμοί για το Διαμαντένιο Ιωβηλαίο ενισχύουν την εικόνα της Βρετανίας ως μια χώρα με τον δικό της ιδιαίτερο χαρακτήρα και το 65% απάντησαν ότι η διοργάνωση θα κάνει καλό στην οικονομία. Μόνο το 14% απάντησαν ότι αντιτίθενται στη μοναρχία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε