Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Η Ελλάδα κόστισε στη Μέρκελ 8% στις δημοσκοπήσεις!

Η Ελλάδα κόστισε στη Μέρκελ 8% στις δημοσκοπήσεις!

Μπορεί το κόμμα της να προηγείται σταθερά, μπορεί κι εκείνη να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του 60% των πολιτών στη Γερμανία, αλλά νέα δημοσκόπηση δείχνει ότι η δημοτικότητα της Άνγκελα Μέρκελ «έπεσε» κατά 8 μονάδες λόγω Ελλάδας!

Και δεν είναι μόνο η καγκελάριος θύμα μας. Είναι και ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης της, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε!

Δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του πρώτου κρατικού τηλεοπτικού δικτύου της Γερμανίας ARD, δείχνει πως το 60% των πολιτών είναι ικανοποιημένο από τη Μέρκελ και τον Σόιμπλε, αλλά έχουν αμφότεροι χάσει από 8 μονάδες εξαιτίας, όπως σημειώθηκε από τους αναλυτές της δημοσκόπησης, της συνειδητοποίησης από την κοινή γνώμη ότι η βοήθεια προς την Ελλάδα θα κοστίσει στον Γερμανό φορολογούμενο!

Οι Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες (CDU) συγκεντρώνουν ποσοστό 39% και διατηρούν σταθερό προβάδισμα έναντι των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), οι οποίοι ακολουθούν με 30%.
Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) παραμένουν κάτω από το όριο εισόδου στην Βουλή (5%) με ποσοστό 4%, ενώ οι Πράσινοι είναι σταθεροί στο 14%. Η Αριστερά κερδίζει μια μονάδα και φθάνει το 7%, ενώ οι Πειρατές χάνουν μια μονάδα και περιορίζονται στο 3%.

Επιπλέον η ανάλυση των ποιοτικών στοιχείων της έρευνας υποδεικνύει, σύμφωνα με το ARD, ότι αν ο προεκλογικός αγώνας επικεντρωθεί στα πρόσωπα, η Άνγκελα Μέρκελ έχει ξεκάθαρο πλεονέκτημα έναντι του αντιπάλου της Πέερ Στάινμπρουκ, ενώ αν η καμπάνια εστιάσει στα προγράμματα των κομμάτων, η εικόνα είναι εντελώς αντεστραμμένη, με τους Σοσιαλδημοκράτες να προηγούνται σημαντικά.

Τα θέματα στα οποία το CDU θεωρείται καλύτερο είναι η προσπάθεια σταθεροποίησης του ευρώ και ο περιορισμός του δημόσιου χρέους, ενώ το SPD εκτιμάται ότι μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα ζητήματα όπως το συνταξιοδοτικό, τη δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών και την στήριξη των οικογενειών με παιδιά.

Οι ερωτώμενοι τοποθετούνται ακόμη συντριπτικά υπέρ της απαγόρευσης του ακροδεξιού κόμματος NPD με 73%, ενώ «όχι» στην απαγόρευση απαντά το 22%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Μέρκελ επανεξελέγη αρχηγός του κόμματος με ποσοστό ρεκόρ

Μόντι προς Μέρκελ: “Πες στους Γερμανούς τα οφέλη από τα δάνεια που δίνετε”

Πίνει νερό στ’ όνομά μας! Μέρκελ στην Bild: Μέχρι τώρα οι Έλληνες μας κορόϊδευαν αλλά τώρα η Ελλάδα αλλάζει

“Λαβωμένη” βγήκε η Μέρκελ από την ψηφοφορία για την Ελλάδα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε