Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Η επιστροφή του Τόνι Μπλερ

Η επιστροφή του Τόνι Μπλερ

Έτοιμος για το μεγάλο… come back στην κεντρική πολιτική σκηνή της Βρετανίας δηλώνει ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας, Τόνι Μπλερ.

Πέντε χρόνια μετά την αποπομπή του (ουσιαστικά αυτό ήταν η παραίτηση και η διαδοχή από τον Γκόρντον Μπράουν) από την πρωθυπουργία της Βρετανίας, εξαιτίας της βρετανικής εμπλοκής στον πόλεμο του Ιράκ, ο Μπλερ ετοιμάζει τη μεγάλη του επιστροφή.

«Θέλει να συμμετάσχει ξανά στα κοινά της Βρετανίας. Έχει πράγματα να πει και πιστεύει πως είναι η κατάλληλη στιγμή» είπε στην Daily Mail στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού.

Το ότι ο Μπλερ ετοιμάζεται για το μεγάλο του come back διαφαίνεται, σύμφωνα με την εφημερίδα, από τις τελευταίες παρασκηνιακές κινήσεις του. Προσέλαβε μια ειδική στις δημόσιες σχέσεις, τη Ρέιτσελ Γκραντ, με την οποία γνωρίζονται από την εποχή της Ντάουνιγκ Στριτ, όταν εκείνη ήταν στο γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Επίσης, ο Τονι Μπλερ μιλά τακτικά με τον ηγέτη των Εργατικών, Εντ Μιλιμπαντ, για την εσωτερική και την εξωτερική, σύμφωνα με τους συνεργάτες του δεύτερου.
Από το 2010 άλλωστε ο πρώην πρωθυπουργός είχε συναντήσεις με βουλευτές των Εργατικών, με τους οποίους αντάλλαζε απόψεις για την πορεία της χώρας.

Ο ηγέτης του Εργατικού κόμματος είχε δηλώσει την αντίθεσή του με τον πόλεμο στο Ιράκ και την εμπλοκή της Βρετανίας, αλλά εκτιμά τον Μπλερ σαν έναν από τους πιο επιτυχημένος πολιτικούς της γενιάς του.

Όλα αυτά ενώ ο Μπλερ παραμένει ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ για τη Μέση Ανατολή, ενώ διοικεί ίδρυμα και κερδίζει εκατομμύρια λίρες ως σύμβουλος εταιριών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποιού μεγιστάνα την κόρη βάφτισε ο Τόνι Μπλέρ;

Θύμα υποκλοπών και η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού!

Ν.Μαντέλα: “Ο Τόνι Μπλερ με πρόδωσε στον πόλεμο του Ιράκ”

Αυγά, μπουκάλια και παπούτσια “έφαγε” ο Μπλερ στην Ιρλανδία

Αποκαλύψεις για τον Τόνι Μπλέρ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε