Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Η Ερυθρά Ημισέληνος του Ιράν έτοιμη να πάει στη Γάζα

Η Ερυθρά Ημισέληνος του Ιράν έτοιμη να πάει στη Γάζα

Η ιρανική Ερυθρά Ημισέληνος περιμένει το πράσινο φως του υπουργείου Εξωτερικών για τον απόπλου δύο πλοίων με ανθρωπιστική βοήθεια και εθελοντές προς την Λωρίδα της Γάζας. Η πρωτοβουλία έχει την τουρκική στήριξη.

Είμαστε έτοιμοι να στείλουμε τα πλοία, αλλά περιμένουμε την άδεια του υπουργείου Εξωτερικών”, δήλωσε ο Μοζτάμπα Μαζντ από την αποστολή, σύμφωνα με το πρακτορείο Mehr.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η αναχώρηση του πλοίου που μεταφέρει εθελοντές μπορεί να καθυστερήσει ακόμα και να ματαιωθεί λόγω των “πολιτικών και στρατιωτικών συνθηκών, αλλά και για λόγους ασφαλείας στην περιοχή”. Σύμφωνα με τον ιρανικό οργανισμό, το πλοίο που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια είναι πολύ πιθανό να αναχωρήσει μέσα στην εβδομάδα, αλλά η αναχώρηση του άλλου με τους εθελοντές μπορεί ακόμα και να ματαιωθεί. 

Ο Μαζντ επισήμανε πως “περισσότεροι από εκατό χιλιάδες εθελοντές έκαναν αίτηση για να βοηθήσουν τον λαό της Γάζας και πρόσθεσε πως η Ερυθρά Ημισέληνος σκοπεύει να στείλει “70 εργαζόμενους σε ανθρωπιστικές οργανώσεις, γιατρούς και νοσηλευτές” με ένα από τα δύο πλοία. 

Η Ερυθρά Ημισέληνος διευκρίνισε πως η επιχείρηση αυτή θα πραγματοποιηθεί σε συντονισμό με την τουρκική κυβέρνηση και πρόσθεσε πως ένα στο προσεχές μέλλον θα αποπλεύσει και ένα πλωτό νοσοκομείο με προορισμό τη Γάζα.

Παράλληλα, άρση του αποκλεισμού της Γάζας ζήτησε από τη Ράφα στα παλαιστινιακά εδάφη, που πραγματοποιεί επίσκεψη, ο Γενικός Γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε