Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Η Ευρώπη ψηφίζει… Ομπάμα!

Η Ευρώπη ψηφίζει… Ομπάμα!

Αν οι Ευρωπαίοι και οι Ιάπωνες μπορούσαν να ψηφίσουν στις αμερικανικές εκλογές, ο Μπαράκ Ομπάμα θα κέρδισε την επανεκλογή δια… περιπάτου!

Αυτό τουλάχιστον δείχνει δημοσκόπηση του κέντρου ερευνών Pew, που έγινε σε 21 χώρες!

Στην ερώτηση “αξίζει να επανεκλεγεί ο Ομπάμα;”, το 92% των ερωτηθέντων στη Γαλλία απάντησαν “ναι”, το 89% στη Γερμανία, το 73% στη Βρετανία και το 66% στην Ιαπωνία.

Οι πιθανότητες επανεκλογής του Ομπάμα θα ήταν αντίθετα πολύ λίγες αν ψήφιζαν πολίτες άλλων χωρών: στις μουσουλμανικές χώρες, η πλειοψηφία της κοινής γνώμης θεωρεί ότι δεν του αξίζει μια δεύτερη θητεία: 62% στο Λίβανο, 73% στην Ιορδανία και 76% στην Αίγυπτο.

Οι Κινέζοι με ποσοστό 39% έναντι 31% είναι αντίθετοι στην επανεκλογή του Ομπάμα και το 27% των Ρώσων είναι αντίθετοι σε μια δεύτερη θητεία του σημερινού προέδρου των ΗΠΑ.

Στις ΗΠΑ, ο Ομπάμα συγκεντρώνει το 47% της πρόθεσης ψήφου έναντι 43% του αντιπάλου του Μιτ Ρόμνεϊ, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της Wall Street Journal και του NBC που δημοσιοποιήθηκε στις 23 Μαΐου.

Ακόμα και σε χώρες που τα ποσοστά του ήταν αυξημένα, ο Μπαράκ Ομπάμα βλέπει την δημοτικότητά του να μειώνεται σε σχέση με το 2009, όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του. Σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες–Γαλλία, Βρετανία, Γερμανία, Ισπανία και Πολωνία–η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Αμερικανού προέδρου παραμένει μεγάλη (80%), αλλά έχει μειωθεί κατά 6% από το 2009.
Παράλληλα η εικόνα των Ηνωμένων Πολιτειών στον κόσμο έχει βελτιωθεί.

Ο Αμερικανός πρόεδρος παραμένει πολύ πιο δημοφιλής από τον προκάτοχό του: για παράδειγμα στη Γερμανία το 14% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι έχει εμπιστοσύνη στον Μπους και 87% στον Ομπάμα.

Όμως σε πέντε κυρίως μουσουλμανικές χώρες (Αίγυπτος, Ιορδανία, Λίβανος, Πακιστάν, Τουρκία) η εμπιστοσύνη προς τον Ομπάμα που ήδη το 2009 ήταν μικρή (33%) μειώθηκε στο 24%. Στην Κίνα, η δημοτικότητα του αμερικανού προέδρου καταγράφει τη μεγαλύτερη πτώση από 62% στο 38% σήμερα.

Σε ερώτηση για την παγκόσμια οικονομία, η Κίνα θεωρείται πλέον η πρώτη οικονομική δύναμη στον κόσμο με ποσοστό 42% έναντι 36% των Ηνωμένων Πολιτειών.

Όμως η εικόνα των Ηνωμένων Πολιτειών παραμένει θετική στις περισσότερες χώρες που συμμετείχαν στην δημοσκόπηση: Γαλλία (69%), Ιταλία (74%), Βρετανία (60%), Ιαπωνία (72%). Μόνο στις μουσουλμανικές χώρες τα αντίστοιχα ποσοστά είναι πολύ χαμηλά: Τουρκία (15%), Αίγυπτος (19%), Λίβανος (48%) και Τυνησία (45%).

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 26.000 ανθρώπους, σε 21 χώρες, την περίοδο 17 Μαρτίου ως 20 Απριλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οποιος βρεί τον Ομπάμα και την Κλίντον κερδίζει… καμήλες και κότες!

Ηχηρή παρέμβαση Ομπάμα για την ελληνική οικονομία! – “Έλληνες, αν φύγετε από το ευρώ θα έχετε μεγαλύτερα προβλήματα”

Αρνείται ο Ομπάμα ότι κάνει διαρροές απορρήτων εγγράφων για να εξασφαλίσει την επανεκλογή του

Τι εννοούσε ο Ομπάμα όταν είπε «η Μισέλ δεν πάει πιο κάτω»;

Ο Ομπάμα φοβάται τον… ισπανικό πυρετό – «Τελειώνετε» λέει στους ευρωπαίους

Τηλεφωνική επικοινωνία Μόντι – Ομπάμα – Μέρκελ “για την ενίσχυση της Ευρωζώνης”

Απίστευτη γκάφα από τον Ομπάμα

“Η λίστα του Ομπάμα” – Επιλέγει προσωπικά ποιοι θα πεθάνουν!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε