Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Η FAI ανέλαβε την ευθύνη για το πακέτο βόμβας στο Λιβόρνο – Καμία ανάληψη για τον Κορυδαλλό

Η FAI ανέλαβε την ευθύνη για το πακέτο βόμβας στο Λιβόρνο – Καμία ανάληψη για τον Κορυδαλλό
Η Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία Fai ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη πακέτου βόμβας στο Λιβόρνο. Καμία αναφορά όμως για το χθεσινό πακέτο βόμβας στον Κορυδαλλό.

Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης , η Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία Fai ευθύνεται για την έκρηξη πακέτου -βόμβας, χθες το απόγευμα, σε στρατόπεδο των ιταλών αλεξιπτωτιστών στο Λιβόρνο.
 
Το κείμενο της ανάληψης ευθύνης, βρισκόταν, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, μέσα στο ίδιο το πακέτο που έφτασε μέσω ταχυδρομείου. Από την έκρηξη τραυματίσθηκε σοβαρά ο αξιωματικός Αλμπέρτο Αλμπαμόντε, σαράντα ενός ετών. Ο Αλμπαμόντε υπέστη την χειρουργική αφαίρεση πέντε δακτύλων των χεριών, φέρει σοβαρά εγκαύματα στο σώμα και στο πρόσωπο ενώ πρόκειται πιθανότατα να χάσει την όραση από το αριστερό του μάτι.
 
Επίσης, σύμφωνα με την ιταλική τηλεόραση Rai, το πακέτο βόμβα που έφτασε, χθες στις φυλακές του Κορυδαλλού, είχε σταλεί από την Ιταλία και συγκεκριμένα από την Φλωρεντία.
 
Ο ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, καταδίκασε την «άνανδρη επίθεση του Λιβόρνο» και εξέφρασε όλη του την αλληλεγγύη στους άνδρες της ταξιαρχίας Φόλγκορε που «φέρουν σε πέρας με υποδειγματικό τρόπο το έργο τους, στο Αφγανιστάν». Την καταδίκη και την αλληλεγγύη του εξέφρασε και ο ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.
 
Yπενθυμίζεται ότι η Fai είχε «υπογράψει» και τις αποστολές εκρηκτικών πακέτων, τον περασμένο Δεκέμβριο, προς τις πρεσβείες της Ελλάδας, της Ελβετίας και της Χιλής, στη Ρώμη.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε